DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1.00)

Zeci de amenzi aplicate și șoferi lăsați fără permis de conducere, în urma unei razii derulate, noaptea trecută, de către polițiștii doljeni pe șoselele din județ. 

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, în cadrul acțiunilor, polițiștii au acționat cu aparate Alcooltest, dar şi cu aparate Drug Test pentru depistarea șoferilor care conduc autoturisme sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

“Cu ocazia activităților desfășurate, au fost constatate și aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei. Totodată, față de 14 conducători auto a fost luată măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, iar în două situaţii s-a impus retragerea certificatului de înmatriculare. Poliţiştii au depistat în trafic conducători auto care consumaseră alcool sau nu posedau permis de conducere, astfel constatându-se 8 infracţiuni la regimul rutier”, se arată în comunicatul de presă al IPJ Dolj.

În urma testărilor efectuate cu aparatele Drug Test, nu au fost depistați conducători auto care sa fi consumat substanțe psihoactive.

De menționat că poliţiştii doljeni au primit în dotare trei astfel de dispozitive DrugTest pe care le vor utiliza în scopul preveniri şi combaterii evenimentelor care au drept cauză de producere conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Sistemul de testare este destinat identificării substanţelor sau claselor de substanțe din saliva umană. Dacă la testarea cu acest aparat rezultatul a fost pozitiv, persoana va fi condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice care vor stabili cu exactitate substanța psihoactivă consumată.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.