VIDEO/FOTO | Supermarket-urile și bisericile din Craiova, luate cu asalt. Ce au...

VIDEO/FOTO | Supermarket-urile și bisericile din Craiova, luate cu asalt. Ce au înțeles oamenii din recomandările autorităților

8.743
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

Foarte mulți craioveni au luat cu asalt, duminică, supermarket-urile din municipiu și bisericile, semn că nu țin cont de recomandările autorităților. 

Preoții au făcut slujbe religioase în curtea lăcașelor de cult. Credincioșii nu au ținut cont de recomandările autorităților, distanța socială fiind ultima lor grijă. 

Pe de altă parte, foarte multe persoane se află în marile centre comerciale din oraș pentru cumpărături. Își fac provizii, spun aceștia, pentru că „nu se știe ce mai dau ăștia deseară”.

Sunt și persoane care știu că nu toate magazinele vor fi închise, așa cum și reprezentanții Electroputere Mall au anunțat, hypermarket-ul din incintă urmând să funcționeze în continuare, dar dacă tot e duminică, spun aceștia, „nu strică alte cumpărături”.

Rămâne de văzut cum vor sta lucrurile și dacă cetățenii, după ce își vor face aceste provizii, vor ține cont de recomandările autorităților.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, sâmbătă seara, noi măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, măsuri prevăzute în Ordonanţa militară nr. 2.

Potrivit actului,  circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei se efectuează numai cu respectarea măsurilor generale de prevenire a răspândirii COVID-19 și evitarea formării oricărui grup de persoane.

Prin formarea unui grup de persoane se înțelege alăturarea unui număr mai mare de 3 persoane care nu locuiesc împreună.

Totodată, în intervalul orar 6.00 – 22.00, se recomandă ca circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei să se efectueze numai pentru următoarele motive:

deplasarea în interes profesional, inclusiv deplasarea între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale, atunci când activitatea profesională este esențială și nu poate fi amânată sau desfășurată de la distanță;

deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice, precum și bunuri necesare desfășurării activității profesionale;

deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;

deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a oamenilor și nevoile animalelor de companie/domestice.

Autorităţile mai arată că, în intervalul orar 22.00 – 6.00, circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei este permisă numai pentru motive ce nu pot fi amânate.

De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere.

 

 

Pan' in Revolutie s-au mai vazut astfel de cozi in poarta Uzinei Electroputere. Intrau muncitorii in fabrica. Acum, la usile mallului cu acelasi nume stau in coada disperatii

Gepostet von Baltaretu Florin am Sonntag, 22. März 2020

Nu ne mai facem noi bine…

Gepostet von Bogdan Mihai Bobonete am Sonntag, 22. März 2020

Sursa foto aglomeratie magazine: Gabi Opriș și Tudor Daniel,

Sura video: Florin Baltaretu &  Bogdan Mihai Bobonete

 

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.