VIDEO. Ministrul Suciu a vizitat și cartierul chinezesc din Craiova. „În cel...

VIDEO. Ministrul Suciu a vizitat și cartierul chinezesc din Craiova. „În cel mai scurt timp va intra la lucru”

3.535
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Publicată de Primaria Municipiului Craiova pe Vineri, 22 martie 2019

Ministrul Dezvoltării, Daniel Suciu, a vizitat, vineri, și „cartierul chinezesc” din Craiova, menționând, cu această ocazie, că lucrările propriu-zise vor demara până la sfârșitul acestui an.

Ministrul a spus că ar trebui ca în maximum două săptămâni proiectul să fie reactualizat, urmând a se merge pe procedură simplificată dea chiziție.

„Ştiţi cu toţii istoria acestui obiectiv. Aici este o promisiune pe care doamna Lia Olguţa Vasilescu a făcut-o şi avem de gând, pentru că suntem oameni serioşi, ca această promisiune să fie onorată. Acum două zile, aici la Craiova, a venit directorul adjunct de la ANL. I-am cerut ca în maximum două săptămâni proiectul să fie reactualizat. Ca toate lucrurile să se deruleze foarte repede, vom merge pe procedură simplificată de achiziţie. Asta înseamnă că primul bloc, cel care este în spatele nostru, cu zece etaje şi 109 unităţi locative, în cel mai scurt timp va intra la lucru. Mă bucur foarte mult că sunt aici şi chiar o felicit pe Olguţa Vasilescu pentru că a avut la momentul respectiv această idee. S-au întâmplat lucruri care nu au ţinut de domnia sa, doar că o promisiune este o promisiune şi pot decât să mă bucur că am această posibilitate să onorez promisiunea colegei mele. În cel mai scurt timp, până la finalul acestui an, la acest bloc veţi vedea că se fac lucrările în continuare”, a declarat ministrul Suciu.

Noul cartier de locuințe din Craiova urma să fie construit pe un teren al Armatei, transferat Primăriei Craiova la a cărei conducere se afla Lia Olguţa Vasilescu. Transferul terenului s-a făcut, prin Hotărâre de Guvern, cu condiția ca Ministerul Apărării Naționale (MApN) să primească, în vederea cumpărării, în acest cartier, 250 de locuințe. Terenul respectiv are o suprafață de 67.511 mp, iar municipalitatea craioveană l-a concesionat firmei chineze Shandong Ningjian Construction Investment pentru o perioadă de 49 de ani, pentru a construi pe acesta un cartier cu aproximativ 1.800 garsoniere şi apartamente, grădiniţă, magazine, farmacie, cabinete medicale, sală de fitness, dar şi piscină.

Prețul unei locuințe în acest cartier ar urma să pornească de la 21.500 euro. Lucările la cartier au început în luna martie 2015, iar până acum au fost realizate în proporție de 10%.

Publicată de Primaria Municipiului Craiova pe Vineri, 22 martie 2019

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.