DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O femeie în vârstă de 41 de ani, din Craiova, este cercetată penal, după ce a găsit un portofel, într-o parcare din municipiu și în loc să îl ducă la Poliție, și-a însușit bunul respectiv.  

Potrivit IPJ Dolj, femeia a fost identificată la aproximativ o lună distanță de la comiterea faptei și este cercetată pentru furt.

Fapta a fost comisă în cartierul Craiovița Nouă, cercetările fiind efectuate de către polițiștii Secției 5.

„La data de 29 septembrie a.c., la sediul poliţiei, s-a prezentat un bărbat de 37 de ani, din Craiova, care a sesizat că, la data de 23 septembrie a.c., în timp ce se afla în parcarea unui bloc, din Craiova, i-a căzut portofelul în care se aflau documente de identitate, carduri bancare, carduri de sănătate şi suma de 1.700 de lei, şi, deşi şi-a dat seama la scurt timp, nu l-a mai gasit, bănuind că o persoană şi l-ar fi însuşit pe nedrept. În urma verificărilor specifice efectuate de poliţişti, s-a stabilit că, la scurt timp după ce bărbatului i-a căzut portofelul, o femeie şi l-ar însuşit pe nedrept, după care a părăsit zona respectivă. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Aceasta fost condusă la sediul poliţiei pentru audieri, ieri.

„Din cercetări, poliţiştii au stabilit că femeia, în timp ce se afla în parcarea unui bloc din cartierul Craioviţa Nouă, ar fi observat un portofel, pe care, şi l-ar fi însuşit, după care a părăsit zona. Ulterior, ar fi păstrat doar suma de 1700 de lei, găsită în portofel, iar portofelul care conţinea documentele de identitate, cardurile bancare şi cardurile de sănătate l-ar fi aruncat”, a mai spus reprezentanta IPJ Dolj.

Suma de 1700 de lei a fost recuperată de poliţişti si predată persoanei vătămate.

Cercetările sunt continuate de poliţişti, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Polițiștii reamintesc că luarea unui bun mobil din posesia sau detenția altuia, fără consimțământul acestuia, în scopul de a și-l însuși pe nedrept, constituie infracţiunea de furt şi se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

„De asemenea, însuşirea unui bun găsit sau ajuns din eroare ori în mod fortuit în posesia altei persoane, care nu îl predă autorităților în termen de 10 zile, constituie infracțiune, şi se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă”, a conchis Mihaela Sadoveanu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.