VIDEO. Paradă militară și prezentarea tehnicii, în centrul Craiovei, cu ocazia Zilei...

VIDEO. Paradă militară și prezentarea tehnicii, în centrul Craiovei, cu ocazia Zilei Naționale

1.704
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Paradă militară, defilare a câinilor de salvare, ceremonial religios, flash mob și o horă în care s-au prins craiovenii prezenți la evenimente, acestea sunt o parte dintre acțiunile derulate la Craiova, duminică, pentru a marca Ziua Națională a României.

Cei aproximativ 1.500 de participanți au fost impresionați de parada militară la care au luat parte peste 500 de militari de la unitățile specifice fiecărui tip de armă din Ministerul Apărării Naționale și din sistemul național de siguranță, dar și de defilarea de echipamente de tehnică militară, cu peste 60 de vehicule.

Ediția din acest an a avut și un element de noutate, respectiv defilarea unei grupări canine. Membri ai Centrului Național de Educare Canină, câinii sunt specializați în misiuni de căutare-salvare și fac parte din echipa ce va reprezenta România, anul viitor, la Campionatul Mondial de Salvare.

Imediat după parada militară, nu mai puțin de 101 voluntari români și străini de la Anter Craiova, alături de FREAKS, au făcut flash mob special pentru a marca cei 101 ani de la Marea Unire, iar artiștii Ansamblul Folcloric „Maria Tănase” au invitat craiovenii la horă.

Ca în fiecare an, alocațiunile reprezentanților administrațiilor locale și județene, ai prefecturii, au făcut parte din program. De asemenea, parlamentarii doljeni și ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, au fost și ei prezenți la Craiova.

„La 101 de ani depărtare de acele momente, dar și la 30 de ani de la Revoluția din 1989, avem obligația de a ne cinsti eroii, lăsând deoparte micile orgolii și trebuie să ducem mai departe cu mândrie și demnitate cultura și tradițiile românești. Suntem un stat respectat al celei mai importante alianțe politico-militare din lume și facem parte din marea familie a Europei. La moment aniversar, să ne amintim că, în istorie, rămân doar faptele mărețe, gândite pentru urmașii copiilor noștri. Așa că, de ziua României, vă doresc să vă împliniți visurile și haideți să ne construim împreună viitorul având în minte principiile înaintașilor: dragostea de ţară, iubirea pentru valorile naţionale, pentru istorie și iubirea pentru cultură”, a spus edilul municipiului Craiova, Mihail Genoiu.

Pentru micuții craioveni, la sediul Teatrului Colibri, la ora 11.00, a avut  loc spectacolul „De-a capra cu trei iezi”, iar pentru ora 13.00 a fost programată o prezentare a atelierelor Fabricii de Povești ElectroColibri.

La mulți ani, craioveni!La mulți ani, România!

Gepostet von Primaria Municipiului Craiova am Sonntag, 1. Dezember 2019

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.