(VIDEO) Protest la uzina Elctroputere. Angajaţii cer salarii mai mari

(VIDEO) Protest la uzina Elctroputere. Angajaţii cer salarii mai mari

47.112
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Peste 100 de angajați de la Electroputere Craiova protesteaza pentru a doua zi consecutiv. Oamenii sun nemulţumiţi de salariul primit şi spun că nici cei cu vechime nu primesc mai mult de 1900 lei, iar în curând nu vor mai primi nici tichete de masă.

Nu au parte de acelaşi tratament şi cei de la birouri. „Ne-am săturat să muncim în condiții grele și să avem un salariu mizerabil. Eu după 30 de ani de muncă am 1900 lei, iar personalul TESA are poate de trei ori mai mult ca mine”, povestește un angajat din cadrul Electroputere Craiova.

Sindicaliștii și conducerea uzinei nu au ajuns la nici un numitor comun, drept urmare angajații sunt hotărâți să intre în grevă generală. „Nimeni nu știe în ce condiții muncim noi, dar nici ce salarii avem. Conducerea fabricii ne-a spus clar că dacă nu ne convine să plecăm acasă. Nu se gândește că și noi avem familii de întreținut și rate la bănci“, mai spune un angajat din cadrul Electroputere Craiova.

Electroputere Craiova, fabrică etalon a oraşului în perioada comunistă, a fost vândută în 2007 grupului saudit Al Arrab. La uzină se fabrică aparate electrice de înaltă tensiune. Angajaţii sunt decişi să declanşeze greva generală dacă nu le vor fi mărite salariile.

3 COMENTARII

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  7039

  Intr-adevar e multa munca acolo pe salariu de mizerie 1100-1200 lei cu tot cu bonuri de masa. Sunt sefi comunisti ramasi de pe vremea lu’ Ceausescu acolo cu mentalitate de fabrica comunista dar n-ai cum sa muncesti si sa fi productiv pe un salariu minim pe economie de minim 1100-1200 lei.
  E aiurea sa-ti rupi sanatatea pe un salariu de mizerie. Daca gasiti alternative plecati in alta parte, macar sa munciti mai putin pe banii aia. In regiunea pesedista Oltenia salariile oricum sunt de mizerie cam peste tot si munca.. daca ar fi sa muncesti pana la epuizare pe salariu de 1100 lei.. tot nu ar fi multumiti patronii.
  Se zice ca nu e de munca, ca nu au comenzi.. dar dupa ce se semneaza contractul colectiv de munca vin comenzi de muncesti si peste program.. asta se intampla an de an.

 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   16-04-2011
  Mesaje
  28

  toti angajatorii dau salariu minim pe economie! asta e legea !

 3. #3
  Newcomer
  Data de inscriere
   20-01-2007
  Mesaje
  21

  Încă se mai spune si acum ,,dacă nu vă convine….puteți pleca???….Uite, de-asta nu mă întorc în Romania; lucrez in Anglia de 3 ani. Punct.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.