DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministrul Educației a anunţat că vineri, la ora 10.00, la Palatul Victoria va avea o întâlnire convocată de premierul Florin Cîţu, la care vor participa ministrul Sănătăţii, reprezentanţii INSP, şeful DSU Raed Arafat şi coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă, unde vor fi discuţii despre măsurile pentru deschiderea şcolilor cu prezenţă fizică din 13 septembrie.

Sorin Cîmpeanu a adăugat că printre măsurile luate în calcul se numără „demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării”, scrie România Tv.

El a mai spus că masca va fi obligatorie în continuare în unităţile de învăţământ, indiferent dacă elevii sunt sau nu vaccinaţi, cât şi respectarea distanţării sociale adecvate, normele de igienă şi aerisirea sălilor de curs.

Mai este luată în considerare şi ipoteza ca în cazul în care apar infectări cu COVID-19 într-o clasă, elevii care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în sistemul de învăţare online, iar cei vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică.

„Printre măsurile pe care le vom discuta se vor regăsi demararea unei campanii de întâlniri interactive la nivelul fiecărei şcoli, mediată de către o persoană desemnată din fiecare şcoală şi de reprezentant DSP pentru a prezenta părinţilor interactiv problematica, importanţa şi necesitatea vaccinării. Este o acţiune de conştientizare pe care trebuie să o facem înainte de începerea şcolii. Se vor discuta şi măsuri de stimulare a vaccinării. Nu vă ascund că este de luat în calcul, cu titlu de ipoteză, inclusiv acea decizie care, în cazul apariţiei unor situaţii, cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinaţi să treacă obligatoriu în online, iar elevii care sunt vaccinaţi să poată continua cu prezenţă fizică. Nu să fie obligaţi, să poată continua cu prezenţă fizică”, a explicat Cîmpeanu.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.