DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Centrului de Transfuzii Craiova participă la Târgul de Turism al Olteniei, pentru prima dată de când acesta se organizează, nu doar cu pliante sau mesaje în scop informativ, ci și cu laboratorul mobil.

Astfel, doljenii care ajung la târg, în acest week-end, pot dona sânge, nevoia fiind una acută, după cum o spune chiar directorul Centrului de Transfuzii Craiova, Adriana Turculeanu.

„Pe lângă accidente și intervenții chirurgicale, o mare nevoie de sânge o au pacienții cu afecțiuni oncologice și hematologice, necesitând transfuzii zilnic, pe durata internării. Suntem la târgul de turism, la Centrul Multifuncțional Craiova întrucât nevoia de donatori ne împinge să facem și astfel de acțiuni. Angajații Centrului sunt acolo până duminică, între 8.00 și 14.00, dar dacă va fi nevoie se va sta până mai târziu. Cei care sunt de acord să doneze o pot face în fața Centrului Multifuncțional, acolo unde se află laboratorul nostru mobil, echipat cu medic, asistent și toate dotările necesare. Sperăm să fie o acțiune benefică. Nevoile sunt mari, aceasta este realitatea”, a precizat Turculeanu.

Este cunoscut faptul că în ultimii ani județul Dolj se confruntă cu scăderea numărului de donatori de sânge, fapt pentru care reprezentanții instituției sunt nevoiți să facă deplasări în teritoriu pentru a mai rezolva problema. Peste 70 de astfel de acțiuni au fost organizate, anul trecut, laboratorul mobil rulând pe șosele Doljului și în acest an.

 

 

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.