DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Astăzi, în zonele de câmpie și de podiș, pe arii extinse, se va menține vremea caniculară și disconfortul termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 31 și 38 de grade, mai scăzute pe litoral, unde se vor situa între 27 și 30 de grade. Vântul va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu intensificări in sud si est.

În Capitală, dimineata 18…20 de grade. Pe parcursul zilei, vremea caniculară va persista, în orele amiezii disconfortul termic se va menține accentuat, iar indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Maxima la amiaza, in jur de 36 de grade.

Miercuri, vremea se va răci, mai accentuat în Banat, în Crișana și în Maramureș, dar se va menține deosebit de caldă în restul ţării, izolat caniculară în Oltenia și în Muntenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 24-25 de grade în vest și 35 de grade în sud, la Giurgiu şi Călăraşi. În regiunile vestice, nordice, centrale, la deal și la munte gradul de instabilitate atmosferică va fi în creștere treptată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări scurte ale vântului și vijelii. Se vor înregistra cantități importante de apă, iar pe suprafețe mici va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil.

Joi, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în mare parte din ţară. În zonele de deal și de munte, precum și în regiunile centrale și de nord-est, iar după-amiaza local și în sud și în sud-est vor fi averse și descărcări electrice. Izolat, cantitățile de apă vor fi mai insemnate și vor fi condiții de grindină.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.