Ziua Drapelului Național, fără paradă militară

Ziua Drapelului Național, fără paradă militară

883
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ziua Drapelului Naţional – 26 iunie – proclamată prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998, a fost marcată, astăzi, la Craiova, simplu, într-un cadru restrâns, fără paradă militară, din motive de siguranţă, date fiind condiţiile stării de alertă. Din partea autorităților au fost prezenți doar prefectul de Dolj, Nicușor Roșca, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin vasle, și primarul Craiovei, Mhail Genoiu.

Ziua Drapelului Naţional a fost instituită pentru a marca ziua de 26 iunie 1848, când Guvernul revoluţionar a decretat ca Tricolorul – roşu, galben şi albastru – să reprezinte steagul naţional al tuturor românilor; cele trei culori împărţite în mod egal reprezintă principiul egalităţii, orientarea culorilor în sus semnifică verticalitatea, cifra trei este numărul perfect, pe lângă ţara noastră mai existând alte trei ţări europene tradiţionale cu steagul tripartit în mod egal şi vertical: Franţa, Italia şi Belgia, conform Wikipedia.

Fără doar şi poate, 26 iunie este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei. Drapelul este simbolul naţiunii, iar pentru aceste trei culori – roșu, galben și albastru, militarii români s-au jertfit pe câmpul de luptă și în teatrele de operații, apărând democrația și libertatea de care cu toții ne bucurăm astăzi. Suntem cu toții datori să cinstim simbolurile identității noastre naționale. În numele Guvernului României și al meu personal le mulțumesc tuturor românilor care contribuie, prin performanțele lor, la promovarea valorilor țării noastre în lume. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a fost mesajul tansmis de reprezetantul Guvernului în Dolj, Nicușor Roșca.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.