DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

„Ziua națională a produselor agroalimentare românești” a fost marcată nu doar de producătorii care își vând marfa în Craiovița, ci și de cei care vin în Piața Centrală din Craiova.

Potrivit conducerii societății care administrează piețele din Craiova, prin acest eveniment s-a dorit punerea în valoarea a muncii producătorilor autohtoni și a produselor pe care aceștia le aduc la vânzare.

„Este un moment de sărbătoare pentru noi, cei care administrăm piețele din Craiova. Urmărim ca prin acest eveniment să punem în valoare produsele tradiționale românești, să scoatem în valoare munca țăranului și, totodată, produsele lor foarte sănătoase. Prin ceea ce facem noi creăm practic un spațiu de expunere a muncii lor, a produselor pe care le obțin cu multă trudă și venim și în sprijinul acestor producători agricoli pentru că, dacă pe de o parte guvernul României ajută foarte mult, în ultima perioadă, prin programele sale, noi ca societate care administrează piețele din Craiova vrem în ajutorul dânșilor cu această modalitate de expunere și punere în valoare a produselor tradiționale românești”, a precizat Alin Mărăcine, directorul SC Piețe și Târguri Craiova.

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, a amintit faptul că în ultima vreme proiectele guvernamentale au venit în sprijinul producătorilor autohtoni.

„Toți căutăm produse românești, toți ne dorim să avem produse sănătoase și cât mai bune calitativ. Faptul că la Piețe și Târguri, că municipalitatea, de ceva timp, se ocupă și de a veni în sprijinul producătorilor, să aibă unde expune și vinde marfa. Știu că au investiții inclusiv pentru un spațiu de gros, face decât să încurajeze și producătorii din satele noastre să își aducă marfa în Craiova să putem găsi produse de la noi. Avem de asemenea proiecte guvernamentale și proiecte pe fonduri europene care încurajează mediul asociativ și noi încurajăm și există exemple de bună practică acolo unde fermierii s-au unit, unde sunt cooperative, deja produc cantități importante, deja au contracte de furnizare cu mari hypermarketuri, distribuitori. Îi încurajăm să creeze cooperative să poată să-și aducă marfa în piețele din oraș, iar noi suntem câștigați pentru că găsim produse de calitate și sănătoase”, a spus Vasile.

Și viceprimarul municipiului Craiova, Stelian Bărăgan, a luat pusul pieței, miercuri dimineața, declarându-se mulțumit de faptul că cetățenii urbei au la dispoziție o gamă largă de produse autohtone.

„După cum vedeți, SC Piețe și Târguri, astăzi, a pus la dispoziția producătorilor agricoli din județul Dolj, și nu numai, un spațiu foarte generos în care dumnealor să-și prezinte produsele agroalimentare pe care le produc. Invit cetățenii municpiului Craiova și pe cei ai județului Dolj să treacă prin Piața Centrală din Craiova să poată cumpăra produse autohtone”, a fost mesajul viceprimarului municipiului Craiova care a și cumpărat fructe de la producători.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.