Ceartă cu iz electoral în Primăria Craiova pe proiectele vechii și noii...

Ceartă cu iz electoral în Primăria Craiova pe proiectele vechii și noii administrații

1.255
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 4,00)

Spiritele se încing, la Craiova, în apropierea anului electoral, iar contrele dintre consilierii opoziției și primarul orașului sunt din ce în ce mai aprige și intense. Aleșii locali de la PNL au apostrofat-o, astăzi, pe Olguța Vasilescu, că și-a arogat meritele pentru unele proiecte obținute de vechea administrație condusă de Antonie Solomon și Mărinică Dincă, iar pe altele le-a categorisit ca fiind proaste doar pentru a se scuza că nu le-a terminat la timp. În replică, primarul a ținut nu numai să-și reitereze afirmațiile, ba chiar a plusat, afirmat că proiectele ”nu au fost proaste, ci foarte proaste!”.

 

Replici acide, astăzi, în timpul ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal (CLM) Craiova, unde consilierii din opoziție i-au atras atenția primarului că își asumă meritele pentru proiectele din oraș, deși cele mai multe dintre ele au fost scrise și executate datorită implicării vechii administrații.

 

Primăria și ”paternitatea” ideilor 

 

sedinta consiliul local 1Dan Cherciu a afirmat, cu diplomație afișată, că este bine că actuala conducere a continuat implementarea lor, însă a dorit să afle și care sunt proiectele proprii ale actualei administrații, aducând și câteva sugestii pentru viitor. Consilierul local a mai spus că nu ține la ”paternitatea” ideilor pe care le expune, ci vrea numai ca municipalitatea să facă lucruri bune în oraș, nu ca actuala administrație, pe care a acuzat-o de ”egoism”. ”O acuz pe doamna primar de egoism. În ultima vreme taie panglici la proiecte aprobate în mandatul trecut. Pentru o bună parte din ele este și mândră și mulțumită, am văzut că apar panouri publicitare cu aceste realizări, dar acuzația mea de egoism este că a început noul exercițiu bugetar pe fonduri europene și noi, în continuare, nu știm care vor fi proiectele pe care următorul sau următoarea doamnă primar vor trebui să le implementeze”, a spus cu fină ironie Dan Cherciu. Iar Olguța Vasilescu i-a răspuns, în aceeași notă, după ce i-a explicat de ce se fac sau nu se mai fac unele proiecte, să nu fie stresat din cauza lor, pentru că dacă domnia lui va fi primar, va avea de lucru: ”Domnul Cherciu este stresat că o să fie primar și nu o să aibă proiecte”, a spus primarul, făcând aluzie la deja celebra ”moștenire” lăsată eventual de o administrație următoarei.

 

Ironia, vorbă grea…

 

Mai aprig a fost, însă, Marian Vasile, care i-a cerut primarului să explice de ce a afirmat că toate proiectele administrației anterioare au fost proaste și de ce, totuși, se laudă cu multe dintre ele. A urmat un schimb de replici între cei doi, Olguța Vasilescu arătându-se deranjată și iritată că nu este lăsată să explice. De altfel, nici Pavel Badea nu a scăpat, ceva mai târziu, la o altă rundă de replici dure, de dojeneală, primarul acuzându-l și pe el de lipsă de respect pentru că intervine în timp ce vorbește. Mai mult, Olguța Vasilescu i-a tăiat avântul în finalul ședinței, spunându-i franc că este ”greu de cap”. Înainte, Pavel Badea îi spusese, și el, că nu este cazul să ia ”atitudinea femeii căreia i se aruncă gunoiul în ochi”, pentru că discuția se desfășoară ca de la consilier la primar, și nu ca de la bărbat la femeie. ”Adică noi suntem toți nesimțiți și dumneavoastră perfectă?!”, a conchis Badea.

 

Proiect cu… suflet

 

Olguța Vasilescu a enumerat, punctual, proiectele proprii care sunt deja în curs de implementare, dar și o serie de altele noi, care sunt în curs de scriere sau sunt gata și se așteaptă deschiderea noilor axe de finanțare pentru a fi depuse. Primarul și-a argumentat și declarația despre deficiențele proiectelor marca Solomon, arătându-și convingerea că ”toate au fost proaste, mai puțin Water Park-ul, care s-a văzut că a fost proiectul de suflet al lui Antonie Solomon”. ”V-am spus că acesta a fost cel mai bun proiect. Cu toate că și aici a lipsit stația de epurare, ceea ce e inadmisibil. Dar, dintre toate, a fost cel mai bun. Probabil pentru că și-a mai aruncat privirea pe documentație fiind proiectul lui de suflet”, a afirmat Olguța Vasilescu.

 

Adevărul, între laude și realitate

 

sedinta consiliu olguta 1Marian Vasile a insistat pe Centrul Vechi, afirmând că s-a lăudat și pe panourile amplasate prin oraș cu acest proiect care a fost făcut de vechea administrație, respectiv partea de pavimente, spații verzi și statui și că reabilitarea fațadelor se datorează proprietarilor clădirilor, și nu municipalității. În replică, primarul i-a spus că în proporție de 90% proiectul a fost schimbat și că ceea ce se vede efectiv pe străzile din centrul istoric este meritul ei.

 

Pavel Badea: ”Măcar opoziția vorbește”

 

Olguța Vasilescu nu a pierdut nicio ocazie de a-i ironiza pe consilierii opoziției, cărora le-a mărturisit că este curioasă cine îi va fi contracandidat din partea PNL la alegerile de anul viitor, mai ales că își dau concursul între ei în timpul ședințelor de consiliu, fără a cădea de acord pe proiecte. ”Măcar opoziția vorbește, nu e ca ceilalți – pământ”, a replicat Badea.

5 COMENTARII

 1. #1
  Maniac
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  4305

  ha ha

 2. #2
  Spammer
  Data de inscriere
   30-12-2005
  Locatie
   1Mai
  Mesaje
  1439

  Olga cand bea…e mai ceva ca Superman !!!

 3. #3
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  8537

  Mi se pare justa afirmatia la adresa lui Badea ca e greu de cap ,in fond e analfabet .

  Tel : 0768 32 22 23Y!M : senso13Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile
 4. #4
  0-day Member
  Data de inscriere
   18-10-2009
  Mesaje
  5

  Badea are dreptate, opozitia vorbeste,… mult si prost.

 5. #5
  0-day Member
  Data de inscriere
   15-01-2015
  Mesaje
  3

  ne-ar trebui vreo doua mandate cu astia doi la primarie, ar ramane Craiova asa cum e acum, n-ar fi in stare nici sa aiba grija de ceea ce s-a facut in ultimii ani dar sa mai si faca ceva. cherciu si cu badea vorbesc din ce in ce mai mult si spun din ce in ce mai putin. se apropie alegerile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.