DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cel mai mare centru de cercetare în domeniul inteligenței artificiale din Europa de Est se construiește lângă Craiova, în comuna Mischii, a anunțat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile. 

Pentru derularea activității, se va construi un centru format din cinci structuri, pe o suprafață de 2,5 de hectare.

„I-am cunoscut pe reprezentanții ClusterPower, investitorii români care au ales să dezvolte un imens centru de date în zona noastră și să pună, în acest fel, Craiova pe harta marilor structuri destinate inteligenței artificiale din întreaga lume. Pe o suprafață de peste 2,5 ha se vor ridica cinci unități, care vor funcționa cu maximă eficiență energetică datorită producerii energiei necesare în regie proprie. Centrul de comunicații va avea cel mai rapid transfer de internet din întreaga țară și va constitui un instrument la îndemâna tuturor factorilor implicați în cercetare și dezvoltare tehnologică pentru domenii extrem de vaste: sănătate, agricultură, transporturi, vânzări sau astronomie”, a precizat Cosmin Vasile.

Odată pus în funcțiune, acest centru de date va asigura conectarea cu tot vestul Europei, dar și cu Asia.

„I-am asigurat pe reprezentanții ClusterPower de tot sprijinul meu și al Consiliului Județean Dolj în ducerea la îndeplinire a demersului lor. Mă bucur că marii investitori se orientează către sud-vestul României și aleg județul Dolj pentru dezvoltarea afacerilor lor. Atât administrația județeană, cât și administrațiile locale, sunt deschise atragerii și colaborării cu marile companii care pot aduce plus valoare zonei, creează locuri de muncă și contribuie la creșterea durabilă a comunităților”, a conchis președintele CJ Dolj.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.