CJ Dolj anunță că e gata documetația în vederea organizării licitației pentru...

CJ Dolj anunță că e gata documetația în vederea organizării licitației pentru gunoiul din județ

5,013
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanții Consiliului Județean (CJ) Dolj au anunțat, astăzi, că a fost aprobată documentația necesară organizării licitației publice pentru delegarea activităților de operare și administrare a stațiilor de transfer, compostare și sortare construite și echipate în cadrul proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Dolj“, cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 54 de milioane de euro. 

Proiectul amintit include construirea a patru stații de transfer al deșeurilor, în Calafat, Dobrești, Băilești și Filiași, a două stații de compostare, în Craiova (Mofleni) și Calafat, precum și a unei stații de sortare, în Craiova. Procedura care a fost lansată astăzi, în cadrul adunării generale a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) de Gestionare a Deșeurilor „EcoDolj“, este ultima din seria celor care trebuie parcurse pentru realizarea și punerea în funcțiune a Sistemului de management integrat al deșeurilor. În baza ei va fi organizată ultima licitație publică, cea prin care va fi desemnat operatorul stațiilor de transfer, de compostare și de sortare a deșeurilor, amenajate în județ. Investițiile în realizarea acestor instalații au o valoare cumulată de peste 20 de milioane de euro. Cele două obiective de la Mofleni sunt deja finalizate, în timp ce restul stațiilor, de la Băilești, Calafat, Dobrești și Filiași, se află în stadii de execuție avansate.

Fiind vorba despre o inițiativă care va rezolva problema gestionării deșeurilor în toate localitățile din județ, complexitatea ei a fost deosebit de ridicată. Echipele de la Consiliul Județean și de la ADI «EcoDolj», care sunt implicate în implementare, au avut de organizat, în total, nu mai puțin de 9 proceduri de achiziție pentru a asigura cadrul necesar realizării sistemului de gestionare a deșeurilor, de la serviciile de asistență tehnică și supervizare la dotări și la crearea infrastructurii. În acest fel, au putut fi procurate 32 de vehicule speciale pentru transportarea deșeurilor și aproape 4.000 de containere pentru colectare, precum și peste 100.000 de compostoare destinate cu precădere gospodăriilor din mediul rural, fiind derulate totodată lucrările pentru construirea celor 7 stații din Dolj. Ne apropiem de momentul semnării contractului de amenajare a platformelor pentru containere îngropate în municipiul Craiova și de furnizare a utilajelor pentru deservirea acestora. Am intrat, de asemenea, în linie dreaptă cu procedura prin care va fi delegată activitatea de colectare și transport al deșeurilor în județ, contractul urmând să fie perfectat după ce va fi aprobat prin hotărâri ale Consiliului Județean și ale tuturor celor 111 consilii locale din Dolj”, a declarat președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa.

1 COMENTARIU

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2842

  Mafia gunoaielor.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.