CJ Dolj are cel mai mare buget din istoria sa. Iată unde...

CJ Dolj are cel mai mare buget din istoria sa. Iată unde merg banii

892
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Anul acesta, bugetul județelui (Bugetul pe 2015 poate fi consultat aici -> buget CJ Dolj 2015) este de 539.224.000 lei, respectiv peste 120 milioane de euro, cea mai însemnată parte a abnilor provenind din finanţările europene. ”Acești bani vor merge către investiţii”, spune președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

screenshot.252

Potrivit șefului administrației județene de la Dolj, ponderea cea mai mare din bugetul aferent anului în curs (65 %) o deţine bugetul pentru Dezvoltare – 350.793.000 de lei (peste 79 milioane de euro), iar diferenţa o reprezintă bugetul de Funcţionare. „79,8 % din bugetul pentru Dezvoltare provine din fonduri externe nerambursabile. Valoarea proiectelor cu finanţare din fonduri externe nerambursabile postaderare este de 280.033.000 lei. (…). „Este cel mai bun an din istoria CJ, este anul cel mai încărcat de investiţii, avem cei mai mulţi bani pe care puteam să-i avem şi cu siguranţă că la sfârşitul acestui an foarte multe din obiectivele pe care le avem în portofoliu o să le vedem. Şi cele care au termen să fie finalizate în cursul anului viitor vor fi gata. (…) Nu pun nici un fel de îndoială că aceste lucruri nu vor fi realizate”, a spus preşedintele CJ Dolj, ieri, în adrul unei conferințe de presă.

screenshot.250

Spitalul de Urgență: ”Sperăm să ridicăm standardul”

 

Preşedintele CJ Dolj a mai afirmat că 35 de milioane de lei vor merge la Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova, bani care vor merge fie către investiţii directe, cum ar fi modernizarea Unităţii de Primiri Urgenţă, construirea Clinicii de Cardiologie sau modernizarea etajelor VI şi VII sau vor fi transferate fonduri către spital pentru extinderea morgii sau achiziţia de aparatură medicală. „Nu credem că de la anul SJU Craiova se va învârti după soare, pentru că este cel mai mare spital din Oltenia şi lucrurile nu se pot schimba peste noapte, însă sperăm să ridicăm standardul, să fie condiţii mai bune pentru pacienţi şi să nu mai vedem că jurnalele de ştiri se deschid cu câte o chestie care se petrece la Craiova”, a mai afirmat Ion Prioteasa.

 

3 COMENTARII

 1. #1
  Der fliegende Holländer
  Data de inscriere
   17-11-2006
  Locatie
   Craiova, Romania
  Mesaje
  1674

  Nu stiu ce reparatii capitale face CJ in clinica de oncologie cu nici 100.000e…

  a€œReligion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.a€ -Seneca
 2. #2
  Newcomer
  Data de inscriere
   09-05-2013
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  21
 3. #3
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4378

  Banii merg in conturile celor care ne conduc

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.