CJ Dolj construiește o unitate pentru intervenții în situații de urgență lângă...

CJ Dolj construiește o unitate pentru intervenții în situații de urgență lângă Aeroportul Craiova

9,562
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5.00)

Consiliul Județean (CJ) Dolj a obținut finanțare din fonduri europene pentru un nou proiect, cu o valoare totală de 6,7 milioane de euro, pentru înființarea unei unități pentru intervenții în situații de urgență, în vecinătatea Aeroportului Internațional Craiova.

Inițiativa a pornit dintr-o colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Oltenia», dar și cu parteneri din Bulgaria și s-a conturat în cadrul Programului Interreg V-A România – Bulgaria.

Întregul proiect valorează 6,7 milioane de euro, sumă din care 3,7 milioane de euro sunt destinate investițiilor realizate de Consiliul Județean Dolj. Componenta principală o reprezintă construirea și dotarea unei clădiri, în vecinătatea Aeroportului Internațional Craiova, un imobil conceput pentru a deservi o nouă unitate pentru intervenții în situații de urgență în zona transfrontalieră.

Finanțarea asigură și achiziționarea echipamentelor necesare, de la ambulanțe la vehicule și autospeciale de diferite tipuri și capacități, pentru descarcerare, acordarea primului ajutor și stingerea incendiilor.

Amplasamentul ales reprezintă, de asemenea, un avantaj, pentru că va permite structurii pe care o înființăm să acționeze în cel mai scurt timp la aeroport, dacă se va impune. Trebuie precizat că noua unitate va fi conectată cu Centrul de coordonare și conducere a intervenției în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră, pe care CJ Dolj l-a dat în folosință la începutul anului 2016, tot ca rezultat al unei colaborări reușite cu autorități din Vratsa, concretizate într-un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de aproape 5 milioane de euro”, explică președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Pentru partea română, demersul prevede construirea și dotarea Unității de intervenție în situații de urgență în zona transfrontalieră, în municipiul Craiova, precum și achiziționarea unor echipamente de înaltă performanță: o autospecială pentru stingerea incendiilor cu capacitatea de 12.000 de litri, o autospecială pentru stingerea incendiilor de 6.000 l, o autospecială cu capacitate sporită, de 4.500 l, echipată cu dispozitiv de descarcerare și prim ajutor, o ambulanță tip C, o ambulanță tip B, un vehicul pentru descarcerare și un sistem de încărcare cu spumă a bazinelor folosite în operațiuni de stingere a incendiilor.

1 COMENTARIU

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   22-11-2006
  Mesaje
  123

  Sa vedem cine capuseaza

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.