Contre pe Buget, în ședința CLM Craiova: ”E un dezmăț pe bani...

Contre pe Buget, în ședința CLM Craiova: ”E un dezmăț pe bani publici!”

1.283
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

S-a lăsat cu contre, azi, la ședința extraordinară de Consiliul Local (CL), pe ordinea de zi numărându-se cel mai titrat proicet de hotărâre, privitor la aprobarea Bugetului aferent anului 2015. Dacă primarul s-a lăudat că ”în acest an Craiova are cel mai mare buget din istoria sa” și că ”suntem pe primul loc între oraşele din România ca grad de absorbţie a fondurilor europene” de când domnia sa conduce administrația locală, consilierii din opoziție au afirmat că ”bugetul e un dezmăț pe bani public” și că este ”dezechilibrat”. 

 

„Cred că ar trebui să se accepte faptul că e cel mai mare buget din istoria Craiovei, cu aproape 50 milioane de euro mai mare decât anul trecut, ceea ce este o performanță. Cu atât mai mult cu cât suntem pe primul loc în orașele din România ca și grad de absorbție a fondurilor europene și le-am preluat în 2012 la un procent de 3,86 la sută”, a spus Vasilescu. 

 

Criticile nu au întârziat însă să apară, din partea a trei consilieri locali, doi ai PNL ,Pavel Badea şi Marian Vasile, și independentul Ionel Pană. „Sunt şi lucruri bune cu care, în mare parte, sunt de acord, dar sunt şi lucruri care apar în raportul pentru bugetul din 2015 cu care nu sunt de acord. Pe segmentul Dezvoltare avem opinii diferite şi anume pe programul de investiţii publice pe 2015. Pentru învăţământ nu am văzut niciun teren de sport să fie prins spre a fi reamenajat. Dacă ştiţi, în ultimii 6-7 ani, de când sunt consilier local, am militat pentru construcţia de terenuri de sport în incinta şcolilor şi liceelor care sunt în subordinea noastră. Banii pe care îi investim în aceste terenuri de sport se duc către copiii craiovenilor, ceea ce e extrem de important. La segmentul sănătate avem alocată o sumă extrem de mică, e vorba de 568 mii lei, adică aproximativ 130.000 euro, cât o sumă atribuită Spitalului Filantropia pentru amenajarea unui pavilion. La secţia de Cardiologie de la Spitalul Nr. 2 oamenii nu au acolo nici măcar defribilator, nici staţie de oxigen pentru oamenii care sunt bolnavi de inimă. Singurul lucru pozitiv pe care l-am găsit acolo sunt personalul dedicat şi profesionist. Consider că spitalele care sunt în subordinea CL merită mai mult”, a spus Pavel Badea.

 

Acesta a atras atenția și asupra faptului că la capitolul „Locuinţe” apare achiziţia de indicatoare rutiere, în valoare de 1.800.000 lei şi, trei rânduri mai jos, încă o dată apare achiziţie de indicatoare rutiere de 518.000 lei. „Adică una peste alta, 2,4 milioane de lei pentru achiziţia de indicatoare rutiere. Mi se pare o sumă extrem de mare, de aceea propun ca cel puţin jumătate din acei bani să fie transferaţi la Învăţământ, iar acolo să fie daţi pentru amenajarea terenurilor de sport”, a mai afirmat consilierul PNL.

 

La rândul său, consilierul PNL Marian Vasile a afirmat că bugetul din acest an este ”departe de a fi un buget echilibrat”. „Ca să nu spun că este un dezmăţ pe bani publici. Aş vrea să subliniez câteva alocări de fonduri care nu sunt deloc în regulă, începând cu suma de aproape un milion de dolari pentru un sens giratoriu, continuând cu acea sufragerie urbană de la km zero al Craiovei de 559.000 lei care reprezintă aproape tot bugetul pe anul acesta pentru Sănătate, în Craiova, dar acolo vom face un loc de recreere într-una dintre cele mai poluate intersecţii din oraş”, a afirmat și consilierul Marian Vasile, care a votat, la fel ca și Pavel Badea, împotriva proiectului de Buget pentru 2015.

 

Acest buget nu are o filosofie (…). Adică îți faci anumite priorități pe care ți le pui pe parcursul a trei-patru ani, pe mandatul unui consiliu. (…) Am cerut să știm și noi și cetățenii când se repară străzile, când se bagă apă, canal. Ar fi normal și logic să facem o listă cu prioritățile, etapizate, ca fiecare să știe când îi vine rândul, în ce an vor fi făcute reparațiile în infrastructură, ca cetățeanul să știe de acum – bineînțeles, dacă nu se întâmplă altceva, în plus sau în minus – cu aproximație, când i se va asfalta strada. Asta e filosofia unui buget. Voi vota bugetul, dar cu amendamente pe punctele prezentate”, a spus și Ionel Pană. 

 

Olguţa Vasilescu le-a replicat consilierilor PNL că pentru Sănătate primăria a alocat în acest an 80% din cât au solicitat cele trei spitale, urmând ca diferenţa de 20% să fie alocată la rectificarea bugetară. Cât despre realizarea sufrageriei urbană

e, Olguța Vasilescu a adus un argument ironic, făcând referire la nevoia fostului lider PDL Radu Bercea de a-și vedea clienții din viitorul hotel reamenajat la ”Jiul” fericiți. „Clienţii domnului Berceanu (Radu Berceanu n.r.) nu ar fi prea bucuroşi dacă din camera de hotel ar vedea pe geam betoane”. ”Deci, domnul Marian Vasile, spuneți că e dezmăț pe bani publici, unde e dezmăț pe bani publici?!”, a reacționat primarul.



2 COMENTARII

  1. #1
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    384

    Ce pretenții poți să ai de la hoți și curve? Ce așteptări? …În afară de bordeluri? În afară de hoție și prostituție?

  2. #2
    0-day Member
    Data de inscriere
     15-01-2015
    Mesaje
    2

    568 mii lei pentru spitale. pe vremea lui solomon cat era bugetul alocat spitalelor? stie cineva? sau modernizarile de pana acum , sau planurile de viitor pentru infectioase si altele (daca e sa vb si pe partea asta nu numai a bugetului). eu zic ca se misca treaba…putin dar sigur

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.