Copacii uscați din Parcului Tineretului vor fi tăiați

Copacii uscați din Parcului Tineretului vor fi tăiați

3.399
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

87 de copaci din specia stejar și frasin, identificați de specialiștii Ocolului Silvic Craiova ca reprezentând un pericol pentru cetățeni, vor fi tăiați de angajații RAADPFL Craiova, conform unui comunicat de presă al instituției. Acțiunea va demara luni, 18 septembrie 2017.

Potrivit reprezentanților RAADPFL Craiova, activitatea de tăiere a arborilor de la nivelul solului este executată numai de lucrători calificați din cadrul echipei de intervenție, specializată pentru astfel de lucrări, în baza constatărilor proprii sau la sesizarea întemeiată a cetățenilor.

”Constatarea este susținută de Protocolul încheiat între reprezentanții Agenției Regionale de Protecția a Mediului Craiova, Primăria Municipiului Craiova și RAADPFL Craiova. Conform Articolului 3, punctul 5, din Caietul de Sarcini privind Amenajarea, Întreținerea și Înfrumusețarea Zonelor Verzi din municipiul Craiova astfel de intervenții pot fi executate în următoarele situații:

 1. arbori uscați sau parțial uscați, arbori la care prin intervenții mecanice sau manuale a fost afectat sistemul radicular;
 2. arbori care prin dezvoltarea sistemului radicular afectează grav rețelele de canalizare, termoficare, electrice sau de telefonie, dovedite prin act de constatare de către instituțiile abilitate;
 3. arbori care prin dezvoltarea sistemului radicular afectează zona subterană de rezistență a clădirilor sau a infrastructurii, dovedite prin act de constatare a instituțiilor abilitate;
 4. arbori cu modificări morfo-fiziologice:scorburoși, despicați, înclinați mai mult de 70%, îmbătrâniți prematur;
 5. arbori care prin dezvoltarea exagerată a coroanei afectează fațadele sau acoperișul clădirilor” – Art. 3, punctul 5”, se arată în comunicatul RAADPFL Craiova.

Foto: Pinterest.com

1 COMENTARIU

 1. #1
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  6882

  Ce se planteaza in locul lor? Boscheti?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.