Craiova, în competiția ”Orașul reciclării”, alături de alte 45 de orașe

Craiova, în competiția ”Orașul reciclării”, alături de alte 45 de orașe

529
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Competiţia Oraşul Reciclării se va derula timp de şase luni și, așa cum reiese din denumire, scopul este acela de conștientizare și mobilizare a cetățenilor pentru a colecta selectiv, astfel încât reciclarea gunoaielor să fie cât mai pragmatică. 46 de oraşe, având în total 5 milioane de locuitori, s-au înscris anul acesta în concurs. Printre ele se numără și Craiova. Numărul primăriilor înscrise în concursul aflat la cea de-a treia ediţie a crescut de la 20 în 2012 la 46 anul acesta.

Criteriile care stau la baza evaluării acestora în competiţie sunt: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie.

Orașul câștigător va obţine titlul de Oraşul Reciclării şi marele premiu: un parc tematic în valoare de 12.000 euro – un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. Acesta este dedicat tuturor locuitorilor oraşului care vor să se relaxeze şi, în acelaşi timp, să afle o serie de informaţii utile despre reciclarea deşeurilor de ambalaje.

În premieră, anul acesta, Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea, care vor consta în vizita autocarului hich tech din cadrul programului educaţional Laboratorul Verde al Reciclării, respectiv o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.