Craiova: Dezbatere de formă, pe depozitul de deșeuri de la Kozlodui

Craiova: Dezbatere de formă, pe depozitul de deșeuri de la Kozlodui

5.921
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Dezbaterea organizată, astăzi, la Filarmonica din Craiova, privind construirea unui depozit de deșeuri radioactive la Kozlodui, Bulgaria, nu a prezentat interes. Nici măcar din partea reprezentantelor Ministerului Mediului românesc, care au părut, mai de grabă, că susțin proiectul. Pe de altă parte, primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, prezent și el la dezbatere, a afirmat că municipalitatea se opune construirii unui astfel de obiectiv la o distanță atât de mică de Craiova.

 

Dezbaterea publică a Raportului privind impactul asupra mediului pentru proiectul ”Propunerea de investiție pentru construirea unui depozit național de deșeuri radioactive în zona localității Kozlodui, titular: Compania de Stat „Deșeuri radioactive” (SE RAW), Republica Bulgaria” a suscitat interesul a doar câteva zeci de persoane. Un reprezentant al Ministerului Mediului din Bulgaria a reușit să ajungă și el la întâlnire. După o oră! În timp ce ai noștri, de la Mediu, mai aveau puțin și uitau care era scopul dezbaterii. La eveniment a participat și inginerul șef care se ocupă de construcția de la Kozlodui.

 

Olguța Vasilescu, edilul Craiovei, a afirmat că aproape 90% din cetățenii Craiovei se opun acestui proiect și că municipalitatea nu dorește ca acest depozit să fie ridicat atât de aproape de oraș.

 

„(…) Poziția oficială a Municipalității Craiova este că se opune construirii acestui depozit de deșeuri radioactive să fie construit la o distanță atât de mică de orașul Craiova. (…) Pe parcursul anului trecut, sub egida Instituției Prefectului, am avut o întâlnire cu toate instituțiile abilitate să răspundă în cazul unui accident nuclear și concluzia fost clară — nu suntem pregătiți să facem față unei astfel de situații: nici ISU, nici spitalele din județul Dolj. Și acesta este motivul pentru care Primăria Craiova se opune categoric construirii acestui depozit de deșeuri radioactive la o distanță atât de mică de noi„, a spus Lia Olguța Vasilescu.

 

 

Primarul a mai precizat că a fost consultat un avocat de drept internațional pe problema mediului și s-a stabilit să fie luate toate măsurile necesare pentru ca municipalitatea să se opună acestui proiect.

 



2 COMENTARII

  1. #1

    Cine le-a adus—- sa le duca anapoi

  2. #2
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    149

    Ministerul Mediului este o capusa care ar trebui strivita, dar pe care nu are cine sa o striveasca. Ministerul Mediului nu are nici o treaba cu apararea mediului. In Ministerul Mediului activeaza niste capuse mici, incapabile si corupte care deservesc alte capuse ceva mai mari, dar tot incapabile si corupte. Aceste insecte parazite – capusele – sunt foarte periculoase pentru ca prin intermediul lor se pot transmite diverse boli. Sunt din ce in ce mai putine persoane imune la bolile transmise de acest tip de capuse.

    НNƒ-ка, нNƒ-ка, ЧN‚о за NˆN‚NƒÐºÐ°?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.