Craiova: Doar doi comercianți au închiriat teren pentru chioșcuri, în Târgul Municipal

Craiova: Doar doi comercianți au închiriat teren pentru chioșcuri, în Târgul Municipal

11.838
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Licitația organizată de SC Piețe și Târguri Craiova, pentru închirierea de teren în vederea construirii de chioșcuri în Târgul Municipal, nu s-a bucurat de interes din partea comercianților. Din cele aproximativ 30 de loturi de teren (foto schiță) numai două au fost închiriate. Ca să-i aducă în târg, SC Piețe a trecut la ”Planul B” și s-a hotărât să construiască pe cheltuiala proprie chioșcurile, pe care apoi să le închirieze. chioscuri piata

 

Explicația pentru interesul scăzut din partea comercianților privind deschiderea de magazine non-alimentare în Târgul Municipal, spune purtătorul de cuvânt al Sc Piețe și Târguri Craiova, Adrian Dinu, vine din faptul că investiția pentru construcția ulterioară a chioșcurilor pe terenurile închiriate este destul de mare, dar și din faptul că oamenii se tem că Târgul ar putea fi din nou mutat. ”De interesat s-au interesat multe persoane despre licitația privind închirierea loturilor de teren, însă numai doi comercianți au licitat și au închiriat fiecare câte un lot de teren. Urmează ca ei să-și ridice pe cheltuiala proprie chioșcurile. Tocmai aceasta este explicația pentru interesul scăzut, întrucât investiția este una importantă. Pe de altă parte, comercianții s-au arătat îngrijorați că Târgul ar putea fi mutat iar și nu au vrut să riște”, a explicat Adrian Dinu.

 

Potrivit sursei citate, conducerea SC Piețe și Târguri a decis să vină în sprijinul persoanelor interesate și să contruiască ea chioșcurile. În acest sens, așteaptă deja oferte pentru servicii de proiectare pentru spațiile comerciale din târg, oferte care pot fi depuse până la 13 septembrie a.c..

 

Investiția făcută de SC Piețe și Târguri Craiova în construcția chioșcurilor va fi amortizată din sumele colectate din închirierea spațiilor comerciale, după estimările noastre în aproximativ doi ani”, spune purtătorul de cuvânt Adrian Dinu.

 

Conform caietului de sarcini privind proiectarea spațiilor, chioșcurile vor fi realizate din structuri metalice, demontabile, iar suprafața fiecăruia va fi de 15 mp.

 

Prețurile practicate de Societate în piețele din oraș pentru închirierea de teren sunt de 15 lei/mp/lună, iar pentru chioșcuri de 50 lei/mp/lună.

4 COMENTARII

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2293

  ”Managerii” Craiovei. Faliment.

 2. #2

  Legumele si fructele raman in Chiriac?

 3. #3
  Insane
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  5947

  Uite targul… nu e targul.. Imi amintesc cand eram mic primul stand la care saream in targul vechi din Romanesti era cel cu casete cu jocuri si electronice… ori cu casete audio..
  Pe cuvant daca nu era mai frumos targul din anii 90 decat asta de acum… parca erau si mai putini comercianti tigani pe atunci.. (in afara de partea cu hainele)
  In fata erau electronice si diverse bazare cu scule unde chiar gaseai absolut tot ce aveai nevoie, apoi dezmembrarile si piesele sh, apoi la mijloc erau kilometri patrati de tigani cu haine sh, apoi venea spatiul de masini auto sh, apoi in spate lemnaraie, ateliere, cereale, apoi targul de animale.. unde vindeau aia caii, vacile, boii etc.. Era un targ aproape complet pentru toti.. acum este un mare rahat… Cand m-am dus acum 2 ani la targul de langa RAR am dat intr’un fier/ sarma iesita din pamant mi-am faultat perna de aer la adidasii proaspat cumparati 200E.. rasa lui de targ..

  V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
 4. #4

  Pasul 3: platiti voi ca sa vina ” comerciantii”
  Pasul 4: lumea se trezeste din amorteala si vine sfarsitul lumii.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.