Craiova: Unde se pot plăti taxele și impozitele fără aglomerație

Craiova: Unde se pot plăti taxele și impozitele fără aglomerație

2.175
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Direcţia Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova a pus la dispoziţia contribuabililor alte modalităţi de plată pentru a evita agomeraţia de la ghişeele de plăţi şi pentru a limita timpul de aşteptare al contribuabililor la achitarea taxelor şi impozitelor locale, si anume: plata la ghişeele Agenţiilor BRD – Groupe Societe Generale, plata electronică (prin internet banking),  plata cu numerar,  plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.

Asta în ultimul ceas, după după ce plăţile  online prin intermediul paginii electronice www.ghiseul.ro au fost sistate ca urmare a încălcării clauzelor contractuale privind contractul de servicii de acceptare de plăţi elecronice prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată.

 

Modalitati de plata a impozitelor si taxelor

 

Informatii cu privire la cuantumul impozitului datorat se pot obţine:

–  de la casieriile Directiei  Impozite si Taxe Locale a Municipiului Craiova

– *prin internet la adresa : http://impozite.primariacraiova.ro (*necesita autentificare). Pentru obţinerea contului de acces se vor prezenta urmatoarele: cererea de înregistrare, pe care o gasiti la adresa de internet http://primariacraiova.ro/ro/taxe-si-impozite/impozite-online.html; copie a actului de identitate, la sediul Directiei Impozite şi Taxe din Calea Bucureşti nr.51C (incinta Pieţei Centrale) sau la adresa de e-mail direxec_dit@primariacraiova.ro.

 

1. Plata la ghiseele Agenţiilor BRD – Groupe Societe Generale pe baza înştiintarii  de plata emise de pe pagina de informare impozite.primariacraiova.ro sau infochiosc

 

Pentru asigurarea calităţii serviciilor privind colectarea impozitelor şi taxelor locale oferite cetăţenilor, începând cu data de 17.03.2014, Primăria Municipiului Craiova prin Direcţia Impozite si Taxe  a demarat procedura de încasare a impozitelor şi taxelor locale prin ghişeele Agenţiilor BRD – Groupe Societe Generale din Municipiul Craiova, aflate in urmatoarele locaţii:

Unitate BRD

Adresa

Cartier

1

SUCURSALA CRAIOVA

Craiova -B-dul Carol I nr4 , blM6 , parter CENTRU-UNIVERSITATE

2

AG.MIHAI VITEAZU

Craiova, str Mihai Viteazu nr 2A CENTRU – Muzeu Arta

3

AG. OLTENIA

Craiova,str.Fratii Golest, nr.2, bl,M18, parter CENTRU-Piata

4

AG. THEODOR AMAN

Craiova, str.Unirii, nr.50 CENTRU- POSTA

5

AG.CRAIOVA EST

Craiova, Clea Bucuresti , bl.R2 parter CALEA BUCURESTI – Kaufland

6

AG. I.D. SARBU

Craiova, Calea Buc.bl.N16-17,parter CALEA BUCURESTI-Helin

7

AG.BRAZDA LUI NOVAC

Craiova, Str Brazda Lui Novac bl.C8b-parter BRAZDA

8

AG. EUGENIU CARADA

Craiova, str. Paltinis, nr.79, bl K19-K20, parter BRAZDA

9

AG. ROCADA

Craiova, bld Dacia , nr.108, bl.M8,parter BRAZDA

10

AG. SIMPLON

Craiova, str,1 DECEMBRIE 1918, NR.27 BRAZDA

11

AG. MACULUI

Craiova, str. Macului, nr.1A CRAIOVITA NOUA

12

AG.CRAIOVITA NOUA

Craiova,Str. George Enescu, nr.100, bl.41A CRAIOVITA NOUA

13

AG BARBU CRAIOVESCU

Craiova , str. Tineretului (Cv noua) bl. 146A, sc.1 CRAIOVITA NOUA

14

AG.CETATEA BANIEI

Craiova,Bld Dacia, nr.136,bl.G, sc.1 GARA

15

AG.CL SEVERINULUI

Craiova,Bld T.Titulescu,nr.35,bl.I5-spatiu com CALEA SEVERINULUI

16

AG.VALEA ROSIE

Craiova, str. Henri Coanda,nr.54,bl.P1, parter VALEA ROSIE

17

AG.ROVINE

Craiova,Str. N. Iorga, nr.114,bl.A62-spatiu com ROVINE

18

AG.1 MAI

Bld 1 Mai , nr.82, bl.A7 1 MAI-PELENDAVA

19

AG. ION OBLEMENCO

Craiova, str. Stirbei Voda, nr.19, bl.D3a-bl D4a,parter 1 MAI-CIUPERCA

20

AG AEROPORT

Craiova, str Calea Bucuresti, nr.325 CALEA BUCURESTI-Aeroport

 

Pentru  emiterea înştiinţării de plata sau pentru furnizarea de informatii despre bunurile impozabile aflate in patrimoniu si informatii privind cuantumul impozitelor si/sau taxelor datorate de contribuabili către bugetul local al municipiului Craiova, Direcţia Impozite si Taxe pune la dispoziţie pagina internet de informare http://impozite.primariacraiova.ro accesibilă şi prin intermediul infochioşcurilor care vor fi amplasate în scurt timp în zonele de aglomerare urbană şi în sediile administraţiei locale.  Accesul pe pagina de informare/infochioşc se face pe baza de utilizator şi parolă, credenţiale emise către contribuabili şi cu ocazia trimiterii înştiinţărilor de plată din anul 2014, sau în cazul infochioşcului autentificarea se poate face şii cu codul de bare ataşat unei înştiinţări de plată . In cazul contribuabililor care nu detin cont de acces acesta se poate obţine de la sediul Direcţia Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova pe baza de cerere şi a xerocopiei după actul de identitate sau poate fi trimisă la adresa de e-mail direxec_dit@primariacraiova.ro.

Plata la ghişeele agenţiilor BRD – Groupe Societe Generale se va face cu prezentarea înştiinţării de plată emisă de pe pagina de informare asupra taxelor şi impozitelor http://impozite.primariacraiova.ro sau prin infochişc. Înştiinţarea de plată generată de pe pagina electronică menţionată mai sus/infochioşc trebuie emisă în luna curentă în care se efectuează plata pentru că aceasta cuprinde sumele actualizate lunar, în cazul în care termenele de plată au fost depăşite.

În cazul în care sumele achitate cuprind Taxa parcare aferentă mijlocului de transport înregistrat în municipiul Craiova, vinieta aferentă acestei taxe de parcare se ridică, prin prezentarea chitanţei cu care această taxă a fost achitată, de la sediul Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova, Calea Bucureşti nr.51C în incinta Pieţei Centrale, şi de la punctele de încasare din următoarele locaţii: punct de încasare strada Mitropolit Firmilian nr.14, punct de încasare Craioviţa Nouă – bulevardul Oltenia bl. 65A1 la parter, punct de încasare Palace – strada A.I.Cuza – clădirea Palace.

 

2.Plata cu ordin de plata

 

Persoanele juridice şi persoanele fizice pot achita cu ordin de plata:
Banca: Trezoreria Municipiului Craiova
Beneficiar: Primaria Municipiului Craiova
C.U.I. – 4417214

Pentru codul de cont corespunzător plăţii dorite, vă rugăm accesaţi Lista conturi IBAN  disponibilă  pe http://primariacraiova.ro/ro/taxe-si-impozite/conturi-iban.html

 

3.Plata prin internet banking

Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN asociat impozitelor şi taxelor locale venituri ale Primăriei Municipiului Craiova poate fi identificat consultând site-ul http://www.primariacraiova.ro, secţiunea  INFORMATII PUBLICE >  TAXE SI IMPOZITE > „Conturi Iban „.

Informaţii despre obligaţiile fiscale datorate bugetului local al municipiului Craiova se pot obţine şi accesând pagina de informare http://impozite.primariacraiova.ro, aceste obligaţii fiscale putând fi achitate prin intermediul serviciului de Internet Banking oferit de orice bancă de pe teritoriul României.

Pentru obţinerea contului de acces se vor prezenta următoarele: cererea de înregistrare, pe care o gasiţi la adresa de internet http://primariacraiova.ro/ro/taxe-si-impozite/impozite-online.html; copie a actului de identitate, la sediul Direcţiei Impozite şi Taxe din Calea Bucureşti nr.51C (incinta Pieței Centrale) sau la adresa de e-mail direxec_dit@primariacraiova.ro.

 

4.Plata prin mandat poştal

 

Contribuabilul se prezintă  la oficiul poştal şi achită suma ce reprezintă impozitul pe clădire, teren sau auto.
Mandatul poştal are 2 părţi: mandatul poştal propriu-zis şi cuponul.
1) Pe mandatul poştal se va trece la destinatar Primăria Municipuiului Craiova , adresa : Str. A.I.Cuza nr. 7, precum şi suma în cifre şi în litere.
2) Pe faţa cuponului mandatului poştal se va trece: expeditorul cu adresa exactă/completă şi suma în cifre.
3) Pe verso-ul cuponului se completează la rubrica loc pentru corespondenta destinatarul –
Primăria Municipuiului Craiova
Cont nr. (lista conturi IBAN) deschis la Trezoreria Municipiului Craiova
Localitatea: Craiova
Suma reprezintă: Exemplu: impozit clădire/teren/mijloace de transport etc.
Contribuabilul poate trimite mandatul poştal cu confirmare de primire.

 

5. Plata cu numerar

 

Craiovenii  care doresc să achite cu numerar, pot face plata la sediu sau la punctele de încasare ale instituţiei. Casieriile Direcţiei Impozite şi Taxe a Municipiului Craiova îşi desfăşoară activitatea de  încasare în zilele de luni, miercuri şi vineri  între orele 8:30-16: 00, marţi şi joi în intervalul 8:30-18:00.

Se poate efectua plata în numerar, apelând la una din casieriile noastre situate în:

– Calea Bucureşti nr.51 C (Piata Centrala) ;

– Bulevardul Oltenia Bl.65A1, parter (Craioviţa Noua, zona Orizont);

– Str. Mitropolit Firmilian nr. 14.

5 COMENTARII

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   13-09-2014
  Mesaje
  4

  Eu am facut cerere la Piata Centrala si am primit o parola cu care prin „ghiseul.ro” mi-am platit taxele mele.Stie cineva cum pot sa platesc si taxele celorlalti membri ai familiei din contul meu?Fac mentiunea ca in momentul in care imi accesez contul personal,nu-mi apar decat taxele datorate de mine si as vrea sa achit si pentru altcineva din contul meu bancar.

 2. #2
  Ami
  Oldtimer
  Data de inscriere
   17-09-2012
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  1305
  Citat Mesaj initiat de tudormihai
  Eu am facut cerere la Piata Centrala si am primit o parola cu care prin „ghiseul.ro” mi-am platit taxele mele.Stie cineva cum pot sa platesc si taxele celorlalti membri ai familiei din contul meu?Fac mentiunea ca in momentul in care imi accesez contul personal,nu-mi apar decat taxele datorate de mine si as vrea sa achit si pentru altcineva din contul meu bancar.

  Plăţile online prin intermediul paginii electronice http://www.ghiseul.ro au fost sistate ca urmare a încălcării clauzelor contractuale privind contractul de servicii de acceptare de plăţi elecronice prin intermediul Sistemului Naţional Electronic de Plată.

 3. #3

  Data de inscriere
   02-10-2005
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  22533

  decat sa te duci sa stai la rand cu toti nespalatii, mai bine platesti pe net.

 4. #4
  Spammer
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  2898

  O idee buna

 5. #5
  Maniac
  Data de inscriere
   15-11-2009
  Locatie
   bals
  Mesaje
  3622

  am murit la rand.vreo 300 pers in fata

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.