Directori de la Drumuri Craiova, trimişi în judecată pentru decontări fictive de...

Directori de la Drumuri Craiova, trimişi în judecată pentru decontări fictive de 23 milioane lei

928
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)

Şapte angajaţi ai Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (D.R.D.P.) Craiova, toţi cu funcţii de conducere, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, de procurorii DNA – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Odată cu acestea, în judecată au fost trimise şi alte două persoane din firma Romstrade SRL din Giurgiu. La mijloc se află un contract pentru modernizarea drumului naţional 67 C, pe 184 de km. Mai exact, reprezentanţii Regionalei de Drumuri Craiova au decontat mai multe facturi pentru lucrări care nu au fost, de fapt, executate. 

Din rechizitoriul întocmit de procurori reiese că, în perioada august 2009 — iunie 2010, în condițiile executării lucrărilor de modernizare a drumului național DN 67 C Bengești — Novaci — Rânca — Obârșia Lotrului — Sebeș (Transalpina) pe o lungime de 184 km, în cadrul unui contract finanțat de D.R.D.P. Craiova, inculpații Dina Ion și Tudor Marin, diriginți de șantier, Panduru Luchian Toma, responsabil cu derularea contractului, Radu Mihai Adrian, șef departament, Radu Ștefan, șef birou, Șerban Constantin și Brânaru Ștefan, directori, toți angajați ai D.R.D.P. Craiova, au certificat/vizat, în vederea decontării, situații de lucrări fictive/neexecutate și materiale de construcții care figurau că ar fi fost achiziționate, încălcându-și astfel atribuțiile și sarcinile de serviciu.

Pentru ca cei menționați să aprobe la plată lucrările neefectuate și materialele de construcție inexistente, inculpatul Iordache Nelu, în calitate de administrator la S.C. ROMSTRADE S.R.L. (societatea care a primit contractul de executare a lucrărilor), l-a determinat pe Mircea Nicolae Dorel, director la Departamentul Analize — Decontări al societății să întocmească în fals mai multe situații de lucrări și facturile aferente.

Paguba cauzată de S.C. ROMSTRADE S.R.L. părții vătămate C.N.A.D.N.R. S.A., reprezentând decontarea unor lucrări neexecutate a fost estimată la suma totală de 22.849.267,12 lei, fiind recuperată în întregime în cursul urmăririi penale, la solicitarea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

Pentru aprobarea la plată a lucrărilor neefectuate și a materialelor de construcție inexistente, în cursul derulării contractului menționat, Iordache Nelu, în calitate de administrator la S.C. ROMSTRADE S.R.L., l-a determinat pe Mircea Nicolae Dorel, director la Departamentul Analize — Decontări al societății, să întocmească în fals următoarele acte:

— două situații de lucrări prin care s-a atestat în mod nereal că S.C. ROMSTRADE S.R.L. ar fi executat lucrări la trei poduri ( la kilometrul 13, respectiv 121, respectiv 122), valoarea totală confirmată și neexecutată fiind de 1.750.962 lei

— o situație de lucrări în care a inclus aprovizionarea cu materiale de construcții în valoare de 17.034.324,75 lei, documente pe care le-a depus la sediul D.R.D.P. Craiova în vederea decontării mai multor facturi cu lucrări neexecutate și materiale achiziționate.

mai multe situații de lucrări prin care s-a atestat, în mod nereal, că S.C. ROMSTRADE S.R.L. ar fi executat lucrări constând în ‘doborârea copacilor cu diametre mai mari de 40 cm’ și ‘scoaterea rădăcinilor și a buturugilor cu diametre mai mari de 40 cm’, valoarea totală a plăților nelegale efectuate de D.R.D.P. Craiova fiind de 4.063.978,44 lei. Totodată, a întocmit facturile fiscale pentru situațiile de lucrări sus menționate, pe care le-a depus la sediul D.R.D.P. Craiova în vederea decontării în beneficiul S.C. ROMSTRADE S.R.L

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.



6 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1206

    MDA////////////////

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     13-07-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    941

    Tot mai multe stiri din categoria asta.. Ma bucur sa vad ca macar din cand in cand, justitia functioneaza si in cazul „functiilor inalte”. GG!

  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2712

    trebuiau arestati.altii pt o gaina zac in puscarii si astia…………

  4. #4
    De-al casei
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    259

    a cui e romstrade asta ?

  5. #5
    Senior Member
    Data de inscriere
     20-07-2010
    Locatie
     Slatina
    Mesaje
    790

    Astia sunt doar plevusca ca sa ia ochii prostimii.
    Astept sa-l vad si pe Basescu, Boc, Tariceanu, Udrea, Razvan Mihai Ungureanu la puscarie, pentru ca poate asa isi dau seama guvernantii actuali ca o sa vina si randul lor si ca nu are rost sa dea banii aiurea pe studii de fezabilitate pentru lucrari care nu v-or fi efectuate.

  6. #6
    Oldtimer
    Data de inscriere
     16-11-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    1381
    Citat Mesaj initiat de romania inedit
    Astia sunt doar plevusca ca sa ia ochii prostimii.
    Astept sa-l vad si pe Basescu, Boc, Tariceanu, Udrea, Razvan Mihai Ungureanu la puscarie, pentru ca poate asa isi dau seama guvernantii actuali ca o sa vina si randul lor si ca nu are rost sa dea banii aiurea pe studii de fezabilitate pentru lucrari care nu v-or fi efectuate.

    Vise „nenica” Vise! „Cartile” cred ca au fost facute de mult…

    Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.