(FOTO) Craiova: Consilierii au ales noul viceprimar din două propuneri

(FOTO) Craiova: Consilierii au ales noul viceprimar din două propuneri

1.289
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Aleșii locali și-au exprimat, astăzi, în cadrul ședinței de îndată a Consiliului Local (CL), votul pentru alegerea noului viceprimar al Craiovei. Au fost două propuneri: independenții Dan Dașoveanu și Ionel Pană, acesta din urmă la inițiativa consilierului PNL Marian Vasile. De menționat că fostul secund al primarului, Cristina Calangiu, nu a renunțat la postul de consilier local.

 

olguta vasilescu 1

”Vreau să o felicit pe doamna primar că este în asentimentul nostru de a nu promova în funcții membri PSD. În ceea ce privește propunerea pentru funcția de viceprimar, am înțeles din presă că va fi persoana domnului Dașoveanu, al cărui profesionalism nu-l contest sau experiența în adminstrație, însă trebuie să ne aplecăm cu mai multă atenție cu toții pentru că domnul consilier a beneficiat de așa-zisa lege a traseismului (OUG 55/2014 n.r.) și s-ar putea ca mandatul său de consilier să fie pus sub semnul întrebării. Dacă doriți, într-adevăr, un independent pentru acest post, eu îl propun pe domnul Ionel Pană”, a intervenit consilierul Marian Vasile. ”Le mulțumesc colegilor pentru gestul pe care l-au facut, nu aș putea să refuz o asemenea propunere, e o onoare să pot să candidez mai ales că este o competiție cu prietenul meu, domnul Dan Dașoveanu, le multumesc colegilor pentru gest, nu mă așteptam”, a răspuns Ionel Pană, întrebat dacă acceptă propunerea.
”(…) Pentru cei care se întreabă de ce consilierii PSD nu au candidat pentru această funcție, majoritatea a spus același lucru: cariera pe care o desfășoară deja nu le permite să intre în această competiție. Cred că nu trebuie să vorbim despre traseism sau, în niciun caz, nu poate să vorbească un partid (fostul PDL n.r.) care s-a înființat socialist, care apoi a devenit popular și acum înțeleg că este liberal. Adică, haideți să fim mai atenți atunci când folosim astfel de termeni. Eu am ținut de fiecare dată să colaborez cu oamenii care au experiență, de la care pot să învăț ceva, cu care pot să mă sprijin și pentru a face ceva bun pentru acest oraș, unde am primit un mandat de patru ani să fiu primar. Nu a contat culoarea politică a niciunui consilier care a vrut să colaboreze cu mine pentru dezvoltarea proiectelor municipalității”, i-a replicat Olguța Vasilescu liberalului Marian Vasile.
cristina calangiu
Genoiu: ”Dan Dașoveanu a fost foarte apropiat de problemele din primărie”
 
La rândul său, viceprimarul Mihai Genoiu l-a propus pe Dan Dașoveanu: ”Având în vedere fapătul că domnul consilier (Dan Dașoveanu n.r.) a fost foarte apropiat de problemele din primărie și ne-am consultat permanent în anumite discuții dificile, că a preluat în mod voluntar și comisia care are o sarcină foarte grea de a verifica și de a găsi soluții la societatea de Termoficare, având în vedere profesionalismul și faptul că poziția, chiar dacă este incertă, cum zicea domnul Marian Vasile, este totuși, oarecum neutră, îl propun pe domnul Dașoveanu în funcția de viceprimar.
3 voturi pentru Ionel Pană
ionel pana
A urmat, apoi, votul consilierilor. Din totalul celor 27 de aleși locali, doi au lipsit – Dan Cherciu și Teodor Sas, buletinele lor de vot fiind anulate. Din cele 25 de voturi valabile, 21 au fost acordate consilierului Dan Dașoveanu, în vreme ce Ionel Pană a obținut 3 sufragii. Un buletin a fost anulat pentru că nu a fost exprimat niciun vot.
Olguța Vasilescu: ”Sunt absolut convinsă că va face față cu brio acestei funcții” 

”Îmi pare foarte bine că domnul Dașoveanu, încă de la începutul mandatului, a fost alături de municipalitate și a votat toate proiectele de infrastructură care sunt importante, până la urmă, pentru dezvoltarea orașului. Eu sunt absolut convinsă că va face față cu brio acestei funcții de viceprimar, mai ales că este un an greu, și nu mă refer la faptul că este un an pre-electoral, ci mă refer la faptul că multe proiecte vor fi închise anul acesta. Este nevoie de o persoană care să aibă rezistență la stres, care să poată să muncească și 12 ore dacă este cazul, în primărie, așa cum s-a întâmplat cu această echipă de conducere de până acum. Eu sunt absolut convinsă că, în viitorul foarte apropiat, cetățenii vor aprecia calitățile pe care le are domnul Dașoveanu și vă mulțumesc pentru încrederea pe care i-ați acordat-o”, a afirmat primarul Olguța Vasilescu la finalul ședinței.

 

consilieri vot

Dașoveanu promite transparență

 

Mulțumiri au venit și din partea proaspăt alesului viceprimar, care a subliniat că va da dovadă de o transparență totală față de cetățeni și mass-media. ”Le mulțumesc colegilor consilieri pentru încrederea pe care mi-au acordat-o, îi mulțumesc doamnei primar care a avut această inițiativă. Ceea ce vreau să vă asigur este că toți consilierii vor avea ușa mea deschisă, atât cei de la opoziție cât și cei de la partidul de guvernământ. Dvs., reprezentanții mass-media, puteți solicita, în orice moment, informații despre tot ceea ce se întâmplă în primărie. Deci, voi fi transparent 101% față de doleanțele dumneavoastră”, a declarat Dan Dașoveanu.

Foto: Tibi Bologh

2 COMENTARII

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  2490

  Mda sa vedem

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 2. #2
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  4369

  Ce gasca de hotomani.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.