Funcționarii publici contestă legea salarizării și cer președintelui să intervină

Funcționarii publici contestă legea salarizării și cer președintelui să intervină

3,932
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Legea salarizării unitare, adoptată de Camera Deputaților îi nemulumește pe funcționarii publici care au cerut președintelui și Avocatului Poporului să intervină pentru înlăturarea discriminărilor dintre aceleași categorii de angajați. “Solicităm Președintelui României — Klaus Iohannis, Avocatul Poporului — Victor Ciorbea și membrilor Curții Constituționale să vină în sprijinul nostru, prin a lua atitudine, fiecare de la nivelul funcției deținute, în vederea corectării acestor nedreptăți și pentru înlăturarea discriminărilor și mai mari dintre aceleași categorii de angajați, care vor apărea odată cu intrarea în vigoare a acestei legi”, spune președintele Sindicatului Național al Funcționarilor Publici, Sebastian Oprescu.

Sindicaliștii susțin că au au fost chemați la negicoeri și că nu s-a ținut cont de părerea lor. “Lipsa unei negocieri reale a legii, pentru ca aceasta să conecteze bugetarii la o politică salarială a Guvernului și să crească încrederea angajaților în angajatorul public, aroganța cu care parlamentarii au tratat sindicatele în comisiile de specialitate ale Senatului și Camerei Deputaților, arătând disprețul pe care îl au cei ajunși la putere față de partenerii sociali, precum și neconstituționalitatea prevederilor din lege care nu s-au dorit a fi corectate pentru multe din categoriile de funcționari publici și în special pentru angajații administrației locale, aceștia, devenind prin presiunea nivelului salarial, hotărât de aleșii locali, instrumente de satisfacere a intereselor politice”, se arată într-un comunicat remis Agerpres. În acest context se gîndesc serios la proteste.

Sursa foto: rfi.ro

2 COMENTARII

 1. #1
  @#I
  Spammer
  Data de inscriere
   05-11-2014
  Mesaje
  2806

  Ce căutați la Președintele României, javrelor?! Mergeți și sugeți la PSD, dați o limbă tovarășilor Dragnea, Toader, că pe ei i-ați votat, jigodiilor!
  Gunoaielor, faceți reclamație la tovarășele Olga și Firea! Lingăi grețoși.

 2. #2
  Senior Member
  Data de inscriere
   03-10-2005
  Locatie
   Craiova, Romania
  Mesaje
  854

  Tovarasi functionarii publici fiti rai))))

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.