(Video) Incredibil! 150 de craioveni achită banii de întreţinere unui administrator penal:...

(Video) Incredibil! 150 de craioveni achită banii de întreţinere unui administrator penal: „Are tarife mai mici”

2.021
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Administratorul unei asociaţii de proprietari din Craiova primeşte de la locatari banii de întreţinere, deşi nu a făcut de patru ani plăţile către furnizori. De fapt, acesta nici măcar nu are autorizaţie să desfăşoare activităţi în cadrul Asociaţiei, unde există şi un al doilea administrator(!), legal. Tamara Chiriac a reuşit să bage în buzunarul propriu mai bine de trei miliarde de lei vechi, şi, culmea, locatarii continuă să-i achite lunar datoria pentru întreţinere, deşi cunosc foarte bine situaţia deja celebrului administrator. De altfel, şi municipalitatea şi poliţia ştiu care este situaţia, dar proprietarii par să nu fie deranjaţi de faptul că femeia este cercetată penal pentru delapidare. Din contră, oamenii sunt mulţumiţi că Tamara are tarife mai mici. „Niciodată nu ne-a perceput penalități și tot timpul ne-a cerut să îi plătim câți bani avem. Știm că are probleme cu legea, dar nu e treaba noastră“, spune unul dintre locatarii blocului 66 D1, din cartierul Craiovița Nouă, arondat Asociaţiei de Proprietari Nr. 24.

 

Culmea ironiei: Tamara e la Primărie!

 

Precizăm, de la bun început, că Tamara Chiriac nu a putut fi contactată, ieri, pentru un punct de vedere, deoarece, pare-se, era la… Primărie. Cel puţin aşa scria pe uşa casieriei: „Sunt la Primărie”.

Tamara Chiriac este deja celebră în Craiova. Femeia, care în paralel cu adevăratul administrator face la rândul ei pe administratorul, nu a mai plătit furnizorii de apă, agent termic şi salubritate din 2008. Adică toţi banii încasaţi de la locatari au ajuns în buzunarul ei. Din 2008 până în 2011. Abia în 2012 a plătit nişte sume modice către Regia de Termoficare, Compania de Apă Oltenia și Salubritate. Chiar primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit, recent, despre situaţia incredibilă de la Asociaţia Nr. 24 Craiovița Nouă: „Sunt următoarele datorii la furnizorii de utilități: SC Termo- 2.220.000 lei, Compania de Apă Oltenia-1.439.000 de lei, Salubritate 118.000 de lei. Nu a fost ținută evidența mișcării numerarului prin caserie cu ajutorul registrului de casă, nu există evidența obligațiilor pe care le are asociația la furnizorii de servicii, nu a fost completată fișa pentru operațiunii diverse, nu au fost întocmite registre contabile. Doamna nu este în pușcărie așa cum era de așteptat. Culmea este că mai găsește oameni dispuși să-i plătească facturile, deși banii îi intră direct în buzunar doamnei Tamara“, a spus Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, în cadrul unei conferinţe de presă.

La Tamara e mai ieftin!

Aşadar, e culmea că locatarii îi achită factura administratorului Tamara, în ciuda faptului că ştiu foarte bine situaţia. De altfel, actual administrator al Asociației de Proprietari din Craiovița Nouă, cel legal, spune că oamenii chiar i-au spus că o preferă pe doamna Tamara, pentru că la domnia sa este… mai ieftin. „Personal am mers şi le-am spus că doamna Tamara Chiriac funcționează ilegal, însă unii nu au vrut să vorbească cu mine. Când le-am spus cât au de plătit, mi-au spus verde în față că la Tamara Chiriac factura este la jumătate decât este la mine. Am încercat să le explic că noi funcționăm legal, iar acestea sunt calculele făcute„, declară Alina Mora (foto), administratorul de drept al Asociaţiei de proprietari Nr. 24.

„Am dat cât am avut în casă”

Nu știu ce datorii am la întreținere. Lună de lună, doamna Tamara Chiriac trecea pe la mine pe ușă și îmi cerea să plătesc factura. Am dat cât am avut în casă. Toată lumea știe că administratorul nostru are probleme cu legea, dar când am întrebat-o care este situația tot timpul mi-a râs în față. Nu se poate discuta cu ea, așa că suntem legați de mâini și de picioare. Nu știu dacă a plătit ceva sau nu. A zis să stăm liniștii, că banii noștrii sunt în siguranță“, mărturiseşte Mihai Ionescu, de 32 de ani, din Craiova, locatar.

 

„Ne-a cerut să plătim cât putem”

 

De trei ani, avem doi administratori la Asociație. Cert este că eu de 20 de ani am plătit datoriile la doamna Tamara Chiriac. Nu știu dacă am restanțe pentru că de 10 ani nu a mai afișeat nimeni la avizier să vedem cât avem de plată. Niciodată nu ne-a perceput penalități și tot timpul ne-a cerut să îi plătim câți bani avem. Știm că are probleme cu legea, dar nu este treaba noastră“, spune şi Anica Vasilică, în vârstă de 64 de ani, locatară a blocului 66 D1, din cartierul Craiovița Nouă.

În prezent, circa 150 de proprietari din cartierul Craioviţa Nouă continuă să îi plătească, lunar, banii de întreţinere Tamarei Chiriac, chiar dacă femeii i-a fost retras demult atestatul de administrator. De prin ’92…13 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   14-12-2005
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  135

  si pentru astia se infoaie ziarele din Craiova? acestor oameni le plang de mila ziarele ca sunt furati de termo, cez, primarie, ratc, administratia pietelor, salubritate si mai stiu eu cine? oameni buni, PROSTIA se plateste, acesti membri de trib – clar sunt un trib de sine statator, ce traieste pe baza unor legi proprii, transmise pe cale orala din generatie in generatie – isi merita soarta, singuri dau, cu zambetul pe buze si cu ideea ca „mai bine mai ieftin, ce conteaza legea”, banii in mana unei impostoare, pe care – si aici ar trebui sa vina injuraturile – legea (politie, magistrati, etc) nu au reusit sa o bage dupa gratii..

  peste cateva luni, cativa ani, va veni scadenta, vor trebui sa plateasca, si toate ziarele vor plange de durerea si chinurile prin care acesti oameni trec, fara a mai aminti ca imebcilitatea crasa a fost cea care i-a dus in aceasta situatie. si ce e mai rau, acei cativa putini si cinstiti vor suferi si ei din cauza acestui trib care clar nu are ce cauta intr-o societate chiar si asa de ramasa in urma cum este a noastra.

  auzi motiv „la X factura este la jumatate” )))))))))))))))

  Life sucks.. So.. why the fuck bother?
 2. #2
  Oldtimer
  Data de inscriere
   03-06-2006
  Mesaje
  1272

  Isi merita soarta da-i dreaq … asa ma duc si eu sa ii platesc lu’ y ca e pe sfert … merita dati afara din bloc toti si babaciunea in puscarie … de fapt nici inselaciune nu se numeste … ca aia sunt prea prosti ca sa stie diferenta …

 3. #3
  Addicted!
  Data de inscriere
   02-05-2013
  Locatie
   1n 743 Fu7ur3
  Mesaje
  2000

  Se intampla sa platesti bani multi chiar daca nu locuiesti in apartament.Cunosc caz care este plecat in strainatate si plateste cateva sute de lei pt incalzire desi repartitoarele sunt inchise.

 4. #4
  Member
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  175

  Din păcate, aceştia sunt exponenţii poporului român. Tocmai din cauza acestei imbecilităţi cronice suntem pe ultimul loc în Europa la orice. Probabil unii vor vrea să mă contrazică, dându-mi exemplu pe x sau y care a câştigat nu ştiu ce olimpiadă internaţională la informatică, sau care este student la Harvard, dar nu aceia (care nu vor face oricum prea mulţi purici în eterna şi fascinanta Românie), ci astfel de specimene retardate sunt de fapt exponenţii poporului român. Dacă ne gândim că astfel de persoane au drept de vot, trebuie să ne mai mirăm că avem conducătorii pe care îi avem?
  Mi-e milă de vecinii de bună credinţă ai unor astfel de specimene, a căror singură vină este să fie vecini de bloc cu astfel de retarzi, care mai devreme sau mai târziu vor trage ponoasele cu vârf şi îndesat.
  Şi când te gândeşti că ăia chiar se consideră mai câştigaţi, pentru că acolo unde „plătesc” ei întreţinerea chipurile e mai ieftin! E ca la RCA, îţi faci unde e mai ieftin!
  Acum, că i-aţi făcut reclamă „doamnei” Tamara, sunt convins că există persoane care vor vrea să-şi plătească întreţinererea la ea, chiar dacă nu fac parte din respectiva asociaţie, că doar e mai ieftin, şi acceptă şi plata în rate, fără penalităţi, în principiu dai cât poţi, cât ai prin casă.

 5. #5
  Member
  Data de inscriere
   09-12-2006
  Mesaje
  176

  Dar nici cu autorităţile nu mi-e ruşine! Chiar nu au ce să-i facă? Chiar o astfel de persoană poate să-ţi bată la uşă şi să-ţi ceară bani, cât ai prin casă? Mi se pare incredibil că se cunoaşte situaţia încă din 2008, sau chiar din 1992 când i s-a retras atestatul. Poliţia, parchetul, ce au făcut de 6 ani de zile? De ce „doamna” nu este în puşcărie pentru înşelăciune, delapidare, escrocherie, furt? Hai, înţeleg, oamenii sunt naivi (de fapt, de-a dreptul proşti, naiv eşti când nu ştii), dar măcar autorităţile au obligaţia să-i protejeze de astfel de escroci
  De fapt, răspunsul e unul singur, dezolant de simplu. Pentru că suntem în România.

 6. #6
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  669

  daca autoritatlle nu fac nimic si oameni ce sa faca atata cultura au

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 7. #7
  Racer
  Data de inscriere
   04-05-2006
  Locatie
   de unde stii tu ma ?!
  Mesaje
  417

  si de ce matusa tamara se regaseste in listele directiei economico-financiare a primariei ca fiind Administrator al Asociatiei 24 ???

  http://www.primariacraiova.ro/www.primariacraiova.ro/pcv/gallery/locuitori-ap/Craiovita-Noua.pdf

 8. #8
  Junior
  Data de inscriere
   19-08-2013
  Mesaje
  70

  cred ca asta imparte banii cu aia prin primarie …

 9. #9
  Junior
  Data de inscriere
   11-02-2006
  Mesaje
  70
  Citat Mesaj initiat de kheny
  cred ca asta imparte banii cu aia prin primarie …

  normal ca imparte banii cu porcii din primarie , eventual da spaga si la aia din politie sa nu se inceapa o ancheta , altfel era la puscarie demult , ce dracu doar nu inchizi sursa de bani cit despre idiotiii aia din cauza lor traim asa , ei voteaza cu psd , cu olguta , manda ,ponta toti nenorocitii de comunisti , stiti cum se zice : prosti , prosti da multi !

 10. #10
  Member
  Data de inscriere
   27-03-2006
  Locatie
   prin europa
  Mesaje
  182

  cum putem afla daca si cat are datorii o anume asociatie de proprietari?

  Nu este nici o rusine sa te nasti prost, rusine e sa mori prost.
 11. #11
  Racer
  Data de inscriere
   04-05-2006
  Locatie
   de unde stii tu ma ?!
  Mesaje
  418

  La primarie sau la asociatia respectiva Din cate stiu eu, sunt obligati sa-ti zica pt ca …. teoretic ei sunt in slujba ta si nu invers …

 12. #12
  Member
  Data de inscriere
   27-03-2006
  Locatie
   prin europa
  Mesaje
  183

  cred ca e mult mai indicat la primarie

  Nu este nici o rusine sa te nasti prost, rusine e sa mori prost.
 13. #13
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   29-01-2006
  Mesaje
  743

  e fortza matusa tamara , la brutarie cu ea )))))))))

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.