Istorie de vânzare: case-monument, de la 500.000 de euro

Istorie de vânzare: case-monument, de la 500.000 de euro

1.583
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Dacă ai bani şi vrei să îţi cumperi o casă cu „rezonanţă”, piaţa imobiliară din Craiova oferă câteva imobile monument istoric. Preţul nu este deloc la îndemâna oricui, plecând de la sute de mii de euro, însă dai un ban dar stai în casa în care au stat diferiţi boieri ai Craiovei.

Craiova vinde istorie. Mai exact, case monument istoric, clădiri cu vechime impresionantă, dar şi o valoare de piaţă mare. Unele dintre ele aflate în stadiu de degradare, altele conservate, toate însă în posesia noilor proprietari.

De exemplu, Casa Poenaru. Situată în centrul Craiovei, este clădirea în care se află Casa Studenţilor. O clădire somptuoasă la care au lucrat renumiţii arhitecţi francezi Paul Gottreau, P. Galleron, dar şi Ion Mincu, I. D. Berindei şi Duiliu Marcu.

350.000 de euro costă imobilul în care s-a aflat, până de curând, fosta administraţie a Spitalului Filantropia.

La o simplă căutare pe internet, este imposibil să nu descoperi câteva astfel de imobile, cu preţuri care oscilează în jurul sumei de 500.000 de euro.

Municipalitatea craioveană şi-a propus, în actualul mandat, modernizarea centrului vechi al oraşului, în care se află mai multe clădiri monument istoric.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.