Maidanezii din adăpostul Breasta pot fi eutanasiați dacă nu sunt adoptați în...

Maidanezii din adăpostul Breasta pot fi eutanasiați dacă nu sunt adoptați în 14 zile

1.553
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Decizia pentru eutanasiere îi aparține împuternicitului primarului, iar operațiuneaîn sine este efectuată de către medicul veterinar al adăpostului, aşa cum prevede Regulamentul pentru gestionarea câinilor fără stăpân din Craiova.

La intrarea în adăpost, fiecare câine primește un număr unic de identificare care se regăsește și pe tabelul care este afișat pe fiecare cușcă în parte. Patrupedul este examinat din punct de vedere medical de către medicul veterinar al stabilimentului care hotărăște dacă este sănătos sau nu. Cei bolnavi sunt izolați de cei sănătoși. În regulamentul Primăriei Craiova se spune că maidanezii sunt cazați în adăpost pentru o perioadă de 14 zile lucrătoare. În tot acest timp, ei sunt îngrjiți medical și „primesc apă și mâncare în cantități suficiente”. Câinii sunt deparazitați şi, în cazul revendicării sau adopției, trebuie să fie vaccinaţi antirabic.

Câinii care sunt diagnosticați cu boli incurabile în urma examenului medical sunt eutanasiați în 48 de ore de la stabilirea diagnosticului, dacă nu sunt adoptați în această perioadă. În cazul în care animalul diagnosticat cu o boala incurabilă este identificat, acesta poate fi eutanasiat numai cu permisiunea proprietarului. Regulamentul prevede și ca patrupedele care nu au fost revendicate sau adoptate în cele 14 zile să fie eutanasiate în urma unei decizii emise de împuternicitul primarului. Regulamentul prevede ca acesta să completeze un formular în acest sens, care este anexat în proiectul de hotărâre. În toate cazurile, eutanasierea se face numai de către medicii veterinari de liberă practică, organizați în condițiile legii.

Sursa: cvlpress.ro



3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    557

    foarte bine sa ii stranga pe toti din oras

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    Addicted!
    Data de inscriere
     02-05-2013
    Locatie
     1n 743 Fu7ur3
    Mesaje
    1888
    Citat Mesaj initiat de nely_rotaru
    foarte bine sa ii stranga pe toti din oras

    Sa ii stranga da,sa ii omoare este un pacat….Sa dai viata ca orice vietuitoare este o minune,sa o iei este mai rau.

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    174
    Citat Mesaj initiat de Pirvu Cosmin
    Citat Mesaj initiat de nely_rotaru
    foarte bine sa ii stranga pe toti din oras

    Sa ii stranga da,sa ii omoare este un pacat….Sa dai viata ca orice vietuitoare este o minune,sa o iei este mai rau.

    Bravo, felicitări, ai avut 10 la Religie, nu? Dar la Economie, cât ai avut?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.