Mașinile și-au făcut loc pe străzile din Centrul Istoric

Mașinile și-au făcut loc pe străzile din Centrul Istoric

1.903
25
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Mai mulți craioveni ne-au sesizat că, în ultima vreme, tot mai multe mașini stau parcate în zona centrului vechi, proaspăt reabilitat, deși străduțele sunt destinate strict pietonilor. Accesul autoturismelor este interzis, cu excepția celor care aparțin riveranilor. Ei sunt singurii care au voie să tranziteze mici porțiuni pentru a ajunge în parcările imobilelor unde locuiesc. masini centru vechi 1

 

După terminarea lucrărilor de reamenajare, unele dintre capetele străzilor cu acces în centrul istoric au fost blocate provizoriu cu jardiniere. Între timp, municipalitatea a amplasat patru bolarzi (bariere de acces), pe străzile ”Panait Moșoiu”, la intersecția cu ”A. I. Cuza”, ”C. Nicolaescu-Plopșor” cu ”Olteț”, ”C. Nicolaescu-Plopșor” cu ”Mihail Kogălniceanu” și ”Mihail Kogălniceanu” cu ”Frații Buzești”. Însă, deocamdată, sistemele de blocare a accesului auto nu sunt funcționale, iar unii dintre șoferi profită și parchează nestingheriți aici.

 

 

Potrivit administratorului orașului, Radu Preda, situația va fi rezolvată când sistemul va deveni funcțional. ”Este o chestiune de timp până când barierele vor fi legate la rețeaua de electricitate și vor deveni funcționale. După aceea, accesul în centrul vechi va fi permis doar riveranilor, care vor achiziționa, pe bază de listă, telecomenzi care să le permită să intre în zonele de parcare din spatele BCR și Biblioteca Județeană”, a precizat Radu Preda. masini centrul vechi 4

 

 

De altfel, telecomanda, care va putea accesa toate barierele, este obligatorie, conform Regulamentul de acces în Centrul Vechi. Riveranii vor putea intra în posesia lor în baza unei cereri scrise și după ce vor demonstra că locuiesc în zona veche și că au în proprietate o mașină pe care trebuie să o parcheze.

 

Foto: Albert Ispas

 



25 COMENTARII

  1. #1

    Asta inseamna sa fi Mafiot. Prosti pkatesc iar ei se lafaie.

  2. #2

    stiri de genul „prins cu 107km/h pe calea severinului” vedem tot timpul, dar d-alea cu „amendati pentru ca au parcat in zona interzisa” nu prea.

  3. #3

    Autoritatile strica ca nu ia masuri ! Ia sa dea cateva amenzi sa vedem daca mai parcheaza dupa !

  4. #4

    Daca ai treaba in Centru iti dai cu pumnii in gura pana gasesti un loc de parcare.. Eu inteleg ca au inchis strazile, dar, de ce nu fac si locuri de parcare sa compenseze ce s-a pierdut? Am asistat la o bataie intre un dudui si o duduie pe locul de parcare pe langa Primarie. Cred ca este foarte iubita cearta si scandalul daca creezi tot felul de situatii fara cap, intinzand nervii la maxim. Stii ce fericit esti cand cauti un loc de parcare o ora, dand ocol peste tot de 70 de ori pt o treaba de 5min.. (

  5. #5
    Addicted!
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1939

    sa ii dea 30000 amenda si 15 puncte ca nu mai parcheaza acolo…ii dor picioarele daca merg 200m pe jos

  6. #6

    Or sa dea drumul la megaparcarea aia de la Teatru, dar omul e om si tot la usa unde are treaba vrea sa parcheze. Si o sa se auda tot cum se aude si despre pasaje, ca s-au spalat bani si ca sunt degeaba.

  7. #7
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3551

    Poate parcarea de la teatru o sa rezolve problema…

  8. #8

    Pai da, ca la noi asa e, nu putem sa ne miscam picioarele, trebuie s aparcam fix in buza magazinului/cladirii unde avem treaba! Stiai ca in Koln, in centru, parchezi masina si la 800 m – 1km , pentru ca doar acolo este o parcare subterana? Apoi mergi frumusel pe jos pana in zona veche, daca vrei la shopping sau la restaurant!

  9. #9

    Craiova nu e Koln.. Cand om ajunge macar la 20% cum e cel mai najpa oras din Germania, ma anunti si pe mine. Atunci cu placere merg 1km chiar si 2 km cu 1mld in poseta pana la banca.. Pana atunci prefer masina pana in buza bancii, ca d-aia platesc pt parcare

  10. #10

    Eu circul cu autobuzul. Oamenii care circulă cu autobuzul nu caută loc de parcare (evident!). Deci, nu se enervează că nu găsesc loc de parcare. Autobuzele opresc în stații. Călătorii coboară și merg pe picioare unde au treabă. Nu știu cum se face, dar cam din orice stație în care coboară, reușesc să ajungă unde au treabă. Doamne, ce bine că nu am permis! PS: Uneori, e chiar distractiv să mergi cu autobuzul, fie el (de cele mai multe ori) plin ochi. Auzi cele mai tari povești, mai auzi o politică, mai vezi ce telefoane noi au mai apărut, mai asculți o melodie. Se mai uită una/altul urât la tine că-i dai cu cotu-n țeastă și te bălăngăni. Și nu glumesc. În autobuze e viață! Pe bune!

  11. #11

    Circuli si cu cele de pe ruta 1? Acelea iti cam iau zambetul de pe buze.

  12. #12

    Intrebarea mea este mereu alta … Ce face Politia Locala in acel centru ?

  13. #13

    Daaa! Ți-l iau, recunosc! Și mai recunosc că ălea sunt jalnice!

  14. #14

    Daaa! Ți-l iau, recunosc! Și mai recunosc că ălea sunt jalnice!

  15. #15
    Newcomer
    Data de inscriere
     11-11-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    24

    Intrebarea mereu este ce face Politia Locala ?

  16. #16
  17. #17

    „dar omul e om ” ?? dar omul e nesimtit mai bine zis

  18. #18

    Miliția…..unde este miliția?

  19. #19

    Aida Târtiță Protopopescu , Craiova nu e Koln pt că are mulți gherțoi care parchează mașină cu botul în ușa băncii.

  20. #20

    Masca, demasca-te!! ) daca tie iti place sa papi târtițe ia si roade mamica, poate ai treaba si te retinem..

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.