Undă verde pentru gard, în Parc!

Undă verde pentru gard, în Parc!

18.907
30
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ministerul Culturii a trimis Primăriei Craiova răspunsul în privința culorii pe care municipalitatea o va aplica gardului care împrejmuiește porțiunea de lac unde stau lebedele (foto). Potrivit primarului Olguța Vasilescu, acesta va trebui să fie obligatoriu verde. Odată stratul de vopsea aplicat, proiectul privind reabilitarea parcului va putea fi încheiat. Totuși, municipalitatea mai vrea să facă o intervenție cu bani de la buget, pentru înlocuirea scândurilor podului suspendat, pentru care spune că a cerut și primit avizul Ministerului. gard parc romanescu

 

Primarul Craiovei este foarte mulțumit de aspectul Parcului ”Nicolae Romanescu” după lucrările de reabilitare, în ciuda părerilor ”cârcotașilor” care au acuzat municipalitatea că taie arborii și strică aspectul natural pentru care era recunoscut parcul. ”Mie îmi place foarte mult cum arată parcul acum. Probabil ați văzut că nu s-a distrus, așa cum anunțau cârcotașii în urmă cu câteva luni. Nu s-au tăiat decât acei arbori care au fost deja uscați și pentru care am primit aviz de la Agenția de Mediu”, a ținut să sublinieze Olguța Vasilescu. Tot pentru ”cârcotași”, edilul Craiovei a vrut să mai precizeze că ”sigur se vor mai tăia și alții, tot cu avizul Agenției, pentru că sunt găunoși și pot fi un pericol pentru cetățeni”. ”În același timp, noi plantăm de fiecare dată ceva în locul lor, astfel încât să nu fie deloc afectată vegetația. Suntem într-o procedură de achiziție pentru Registrul spațiilor verzi, unde prima oară trebuie să intre Parcul N. Romanescu, pentru că avem termen până la sfârșitul anului 2017 de la Ministerul Culturii și regândim toată partea de vegetație care nu a intrat pe fonduri europene. Deci, cei care au spus că toată această investiție a afectat în vreun fel vegetația, trebuie să știe că nu s-a umblat deloc la vegetație. Dimpotrivă, acum avem o rețea destul de mare de canalizare și de aspersoare, astfel încât în momentul în care se va dori să plantăm tot felul de plante pe care ne vor lăsa specialiștii în mediu, să o facem liniștiți, a argumentat primarul.

 

În altă ordine de idei, municipalitatea dorește să mai reabiliteze și podul suspendat cu bani din bugetul propriu. ”Ieri, Ministerul ne-a dat și un aviz suplimentar ca să putem să umblăm puțin și la podul suspendat, ca să putem să înlocuim scândurile, procedură de care putem să ne apucăm. Trebuie să lucrăm cu cineva care este specializat în monumente. (…) Podul suspendat va fi cuprins din bugetul local, pentru că fondurile europene s-au finalizat. Pe noul ciclu financiar nu mai există niciun fel de bani pentru amenajarea de parcuri și grădini care există deja. Din acest motiv ne-am și grăbit să-l prindem pe ciclul financiar trecut”, a justificat primarul decizia municipalității de a aplica pentru proiectul de reabilitare a Parcului ”Romanescu”, în ciuda chletuielilor majore pe care a trebuit să le suporte din ”buzunarul” orașului.

 

Dar mai există un off al Olguței Vasilescu, anume că nu a putut reabilita și Hipodromul, din cauza unor lacune legislative, însă afirmă că va face diligențe și pentru el imediat ce lucrurile se vor clarifica.

 

De reținut că în Parcul ”Romanescu” nu vor fi restricții de genul ”Nu călcați iarba!”, precum în Grădina Botanică, unde, explică edilul, este un anumit specific și plantele de acolo trebuiesc protejate. ”În parc, dacă vor să se așeze cu păturile, craiovenii pot să o facă liniștiți”, a dat asigurări primarul Craiovei. 



30 COMENTARII

  1. #1

    Eu nu am vazut nici o diferenta de cand a fost renovat ! Decat asfaltul schimbat care era bun si inainte si borduri noi !:-))))

  2. #2

    asfalt, camere si gard=10mil.E

  3. #3

    gradina zoo, curatare lac , debarcader, teatru de vara, hipodrom…mai sunt totusi cateva

  4. #4

    nimic remarcabil. ce am observat ca au fost vopsite pietrele ai podetele catre insula, in rest nimic !

  5. #5

    Gradina zoo eu stiu ca e facuta cu fonduri separate, la fel si teatrul de vara, la debarcader nu stiu ce a facut, la hipodrom nu m am uitat iar despre curatare lac ai dreptate, nu mai e murdar cu pesti…

  6. #6

    Fb Olguta ! Si locuri de munca ptr tineri

  7. #7

    CINE A FURAT BARCILE ?MAI AVEM FONDURI EUROPENE SA LUAM ALTELE ?

  8. #8
  9. #9

    Felicitări dar trebuie sa va Ocupați și de Tg municipal!

  10. #10
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1724

    Sunt mai multe alei, cele secundare păstrează aspectul celor de odinioară, sunt pavate cu piatră cubică.
    A apărut o alee nouă asfaltată între pod suspendat și hipodrom, și o alta între hipodrom, stadion Extensiv și Velodrom.

    .

    --Optim
  11. #11
    Dim
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-05-2008
    Mesaje
    1725

    Sunt mai multe alei, cele secundare păstrează aspectul celor de odinioară, sunt pavate cu piatră cubică.
    A apărut o alee nouă asfaltată între pod suspendat și hipodrom, și o alta între hipodrom, stadion Extensiv și Velodrom.

    .

    Nu îmi este clar dacă s-au efectuat lucrări la debarcader.

    --Optim
  12. #12

    Dezamăgire mare….Am fost cu copiii mei pe podul suspendat si sunt porțiuni în care lipsesc bucăți întregi de lemn,unde poți cu ușurință sa- ti fracturezi picioarele!!!

  13. #13

    Pe cand se va reabilita si partea din spate a Catargiului,după 15 ani încă iesim la strada cu incaltarile pline de noroi , in zilele in care plouă.

  14. #14

    Este foarte frumos si noaptea, cu toate becurile stinse, romantic asa

  15. #15
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6124

    N-am fost in parc ca sa-mi dau cu parerea dar nici nu o sa calc pe acolo prea curand. Oricum au kitchuit parcul.. din pozele pe care le-am vazut pe net. Banii aia bagati in el nu se justifica prea mult.

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  16. #16

    pai tinerii vor toti directori cu minim 2000 de lei salariu samd nimeni nu mai vrea s-o ia de jos cum au facut parintii nostrii cand au iesit din scolile profesionale…acum toti tinerii au facultate si pretentii pe 0 cunostinte.

  17. #17

    De 10 mil. euro făceau unul nou. Să cheltuim banii…

  18. #18

    Aceiasi marie cu allta palarie si mai mult podul are o scîndură rupta cînd se înlocuieste.il mai închidem 6 luni si pt asta Bravo pt banii investiti???????? Unde!!!!!!!

  19. #19

    10 mil euro trebuia săi investiți in spitalul nr 1 care a ajuns social nu in parc sa va fie Rușine si mai aveți tupeu sa ne cereți votul !!!!

  20. #20

    Apa din lac este foarte murdară….debarcaderu…podul…in spate la ciobanasu sa va uitați e groapa de gunoi…. .Stau in 1 Mai si trec aproape zilnic

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.