Pentru prima oară după `90, Craiova va avea un PUG complet digitalizat

Pentru prima oară după `90, Craiova va avea un PUG complet digitalizat

6.026
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiovenii – la un click distanţă de o nouă abordare urbanistică!

Municipiul Craiova va avea un Plan Urbanistic General (PUG) nou şi complet digitalizat, ce va însemna o abordare modernă, orientată pe nevoile beneficiarilor – cetăţeni şi mediul de afaceri, concentrată pe evenimentele de viaţă.

Astfel, municipalitatea craioveană va înlocui abordarea clasică, cu o nouă viziune urbanistică, digitalizată complet. „Este pentru prima dată, după `90, când în Craiova se realizează un PUG, pentru că până acum s-a lucrat pe PUG-urile de dinainte de 1990, care au fost actualizate din 10 în 10 ani, fără modificări foarte mari. Demarat încă din mandatul doamnei primar Lia Olguţa Vasilescu, este foarte important ca proiectul noului PUG să fie unul modern, iar accesul la informaţiile urbanistice să se realizeze eficient şi într-un timp cât mai scurt, tocmai pentru că lucrurile în acest domeniu au evoluat foarte mult. La ora actuală, suntem cu mult în faţa altor municipii care derulează contracte similare, cum ar fi Cluj sau Braşov, care au demarat procedurile mult mai târziu. Şi din punct de vedere al complexităţii proiectului, al modulelor integrate în PUG stăm foarte bine, vom avea un Plan Urbanistic General complet şi complex”, a declarat primarul Mihail Genoiu.

Noul Plan Urbanistic General are ca obiectiv principal identificarea zonelor şi sub-zonelor în care ar trebui revizuite reglementările din planul anterior şi care nu mai corespund nevoilor de dezvoltare identificate, în condiţiile asigurării unei dezvoltări durabile a Craiovei bazate pe indicatori urbanistici atractivi.

În plus, o componentă importantă a Planului Urbanistic General o reprezintă dezvoltarea unui sistem GIS – sistem informatic integrat, care vizează standardizarea modului de lucru în cadrul primăriei, pentru asigurarea caracterului de interoperabilitate a aplicaţiilor informatice, cât şi creşterea coerenţei şi corectitudinii datelor gestionate, prelucrate şi transmise, în vederea atingerii obiectivului principal al instituţiei, acela de a eficientiza activitatea în vederea creşterii calităţii serviciilor destinate cetăţeanului.

Planul Urbanistic General va sta la baza dezvoltării Craiovei în următorii zeci de ani şi va oferi cetăţenilor indicii reali cadastrali, istorici, culturali şi sociali. Iar în această direcţie, una dintre cele mai importante componente ale Planului Urbanistic General este dezvoltarea, în cadrul Primăriei Craiova, a unui sistem GIS – sistem informatic integrat pentru digitalizarea tuturor proceselor din cadrul administraţiei locale. Practic, la finalizarea acestei proceduri, cetăţeanul îşi va putea verifica, accesând un singur cont de pe o platformă unică, orice informaţie care îi poate fi necesară de-a lungul vieţii: informaţii online despre un teren anume, obţinerea online a certificatului de urbanism, extract PUZ, certificat de nomenclatură stradală, autorizaţie de construire sau orice alte documente oficiale de care are nevoie şi care sunt în responsabilitatea autorităţilor locale de a le emite. Va fi un fel de arhivă personală, disponibilă printr-un simplu clic, cu toate softurile administraţiei locale legate între ele”, a precizat primarul Mihail Genoiu.

Totodată acest program informatic (GIS – sistem informatic integrat) va cuprinde inclusiv registrul spaţiilor verzi. ”Noul PUG al Craiovei va însemna cel mai inteligent mod de a conduce un oraş din punct de vedere urbanistic. Eu îmi doresc să includem aici şi extinderea oraşului, mai ales în zona de nord, peste Centura de Nord. Craiova va trebui să se dezvolte ca toate marile oraşe din Europa, adică oraşul vechi să fie protejat de trafic şi de aglomeraţie, să fie conservat, iar cel modern să se construiască în continuare“, a menţionat primarul Craiovei.

Noul PUG al Craiovei va fi gata în 2021, iar valoarea proiectului este de aproximativ 7,4 milioane de lei, fără TVA.



2 COMENTARII

  1. #1
    Afacerist
    Data de inscriere
     25-02-2006
    Mesaje
    155

    Strazile cu gardu-n drum din Bariera sunt prinse in plan?

    Y ID: hwfreak_x86
  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     01-02-2016
    Mesaje
    22

    Sunteti niste nesimtiti, unii care pot isi contruiesc blocuri pe 10mp intre case si restul fraierilor trebuie sa tine cont de reglementari.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.