Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria...

Peste 75 milioane de euro din fonduri europene, accesate de Primăria Craiova pentru îmbunătățirea transportului public

5.122
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 1,00)

Îmbunătățirea transportului public local şi reducerea emisiilor de dioxid de carbon reprezintă o prioritate pentru Primăria Craiova, fiind accesate, în acest sens, inclusiv fonduri europene. Unul dintre aceste proiecte este cel care prevede achiziția a 16 autobuze electrice de ultimă generație, contract semnat în primăvara acestui an.

„Este un pachet de 16 autobuze electrice pentru care deja a fost adjudecată şi licitaţia de furnizare a lor. Ele sunt în perioada de construcţie. Termenul ar fi undeva la începutul anului viitor pentru primul autobuz. Noi sperăm să primim încă de anul acesta măcar unul-două autobuze, să le trimitem deja pe traseu. Valoarea acestui proiect este de 16,6 milioane euro şi prevede nu numai achiziţia de 16 autobuze electrice, dar şi reabilitarea arterelor pe unde circulă şi mai ales a intersecţiilor, în aşa fel încât transportul cu ele să devină prioritar, să devină acel mijloc de transport care te aduce în cel mai scurt timp din punctul A în punctul B”, a afirmat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

De asemenea, urmează a fi scoasă la licitaţie achiziţia altor 30 de autobuze electrice, pachet cu o valoare de peste 20 milioane euro. În plus, administraţia craioveană s-a preocupat de îmbunătăţirea transportului public în comun cu tramvaiul.

Am intrat în forţă imediat, în 2017, când a apărut ghidul solicitantului, plecând de la ideea că trebuie să accesăm absolut tot ce se poate. Şi am început, bineînţeles, cu necesitatea cumpărării de tramvaie, pentru a elimina pe cele care sunt foarte vechi şi depăşite atât tehnologic cât şi ca vârstă. Când am început derularea achiziţiei de tramvaie, am constatat că sunt două tronsoane de cale de rulare în capetele din Severinului şi din Henry Ford, care nu au fost reabilitate pe fondurile de infrastructură anterioare şi le-am prins şi pe acelea. Am ajuns ulterior la concluzia că nu putem să venim cu astfel de tramvaie într-un depou de tramvaie care are peste 40 ani vechime şi este necesar unul modern, care să fie dotat cu aparatură. Astfel, am introdus în proiect şi depoul de tramvaie şi uşor, uşor ne-am dus pe toate aceste axe şi am ajuns la 160 milioane de la cele 47 milioane inițial”, a declarat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Primăria Craiova are şi un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 17 tramvaie. Acum se aşteaptă stabilirea unui furnizor.

Cu această ocazie, prin intermediul dumneavoastră, poate că oful nostru va ajunge și la Ministerul Dezvoltării, din nou, cum am procedat, la un moment dat, şi în cazul Colegiului Carol I, când lucrurile au fost urgentate după numeroase declarații publice pe care le-am făcut. Licitaţia pentru cele 17 tramvaie cred se află în evaluare din luna februarie. Sper să se finalizeze, să nu uităm că este la a treia încercare, de atunci au mai fost două anterioare la care nu s-a prezentat nimeni. De data aceasta, am înțeles că sunt patru furnizori și sper să avem, cât mai repede, un câştigător al licitaţiei,” a mai precizat primarul Craiovei, Mihail Genoiu.

Investim pentru oameni!
O campanie a Primăriei Municipiului Craiova.

6 COMENTARII

 1. #1
  Junior
  Data de inscriere
   07-11-2011
  Mesaje
  63

  An electoral, gargara multa pentru fraieri, asa fac de 30 de ani…

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  La fiecare campanie electorala o baga pasta cu tramvaie si autobuze noi electrice. Baaaa. voi chiar nu va vedeti cum mintiti si prostiti lumea in fata cu babaurile astea? Chiar nu va e jena sa prostiti lumea in fata? Nu pot sa uit can gunoiu a spus ca, Craiova o sa aiba transport in comun de lux care o sa te faca sa lasi masina acasa, asta cand era linia de tramvai in reparatie. Tu sti bai gunoiule ce inseamna transport de lux ? Nici tarile civilizate nu au transport in comun de lux, si faci tu bai ne-a grostei ? Sper sa dispari anul asta…

 3. #3
  De-al casei
  Data de inscriere
   03-03-2011
  Mesaje
  475

  Aceleasi mizerii de fiecare data cand romanul credul trebuie sa mearga la urne! Si dupa…o sa avem un MARE NIMIC!

 4. #4
  Member
  Data de inscriere
   13-03-2010
  Mesaje
  105

  mda!autobuzele noi sunt praf dar nu pt ca sunt turcesti ci pt ca n.au avut rabdare sa le faca aia cum trebuie ca da,e an electoralasta stiu de la soferii de autobuz.asa si cu tramvaiele:le.au vrut livrate repede dar termenul era prea scurt si toti fabricantii au declinat oferta.

 5. #5
  De-al casei
  Data de inscriere
   04-03-2019
  Mesaje
  303

  Eu zic sa lase dracu tramvaiele alea, si sa o cheme pe vodkuta sa le mai „restaureze” pastea cu cate un colant

 6. #6
  Afacerist
  Data de inscriere
   30-04-2007
  Locatie
   downtown
  Mesaje
  9550

  Vai de mine, cati postaci … Apar ca ciupercile dupa ploaie …

  Perpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.