Primăria Craiova anunţă că vrea să cumpere 10 tramvaie şi 50 de...

Primăria Craiova anunţă că vrea să cumpere 10 tramvaie şi 50 de autobuze noi

12.146
16
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

Tramvaie şi autobuze noi, reabilitarea căii de rulare de la Henry Ford şi a depoului de tramvaie, repararea mai multor intersecţii „cu probleme”, reabilitarea termică a blocurilor şi amenajarea unor terenuri degradate, în scop turistic, – sunt câteva dintre proiectele pe care municipalitatea craioveană a anunţat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că vrea să le facă pe fonduri europene. genoiu2

 

Prioritățile noastre pentru 2017 sunt reprezentate, printre altele, de achiziția unui număr de 10 tramvaie, 50 de autobuze și reabilitarea tronsonului de tramvai de la Henry Ford, stațiile de redresare de la tramvaie care nu au fost abordate și care sunt eligibile, dar și reabilitarea depoului de tramvaie. Totodată, intenționăm să accesăm fondurile europene și pentru reabilitarea câtorva dintre intersecțiile cu probleme din municipiu, precum cea de la ieșirea din pasajul subteran, intersecția din capătul bvd. Romanescu, de la Madona și alte câteva intersecții pe care intenționăm să le prindem în aceste proiecte”, a declarat primarul interimar al Craiovei, Mihail Genoiu, potrivit comunicatului remis presei în urmă cu puţin timp.

tramvai remorcat

 

Parc în jurul Bălţii Craioviţa 

 

În acelaşi document se mai arată că, în 2017, conducerea Primăriei Craiova vrea să „atace” și axa deschisă finanțărilor europene pentru terenuri degradate. “În zona Craiovița Veche avem un teren de 4-5 hectare care poate fi transformat într-un punct de agrement. Este o baltă în jurul căreia vrem să facem un parc”, afirmă primarul interimar Mihail Genoiu, conform comunicatului.

 

Separarea pe orizontală a distribuției de energie termică

 

Şi, se mai arată în anunţul către presă, că un alt obiectiv pentru care se va încerca obținerea de fonduri europene este reabilitarea termică a blocurilor. “Noul ghid include, ca noutate, separarea pe orizontală a distribuției de energie termică. De săptămâna viitoare, vom avea zilnic întâlniri cu asociațiile de locatari, în sala mare a primăriei, cărora le vom prezenta ceea ce s-a realizat în ediția trecută de fonduri europene, blocurile care s-au reabilitat, inclusiv cu fotografii și filme. Totodată, am invitat proprietari din blocurile deja reabilitate, care să împărtășească din propria lor experiență”, a declarat Mihail Genoiu.

 

craiova blocuri

Pe de altă parte, municipalitatea arată că și în 2017 continuă „procesul de reabilitare al infrastructurii rutiere și pietonale”.

 

Imediat ce vremea va permite, vom demara lucrările la strada H. Ford. Beneficiem de o licitație pe care am organizat-o în cursul anului trecut și o putem acum bugeta. Am abordat, totodată, problema peroanelor din acea zonă, unde este un flux foarte mare de oameni, fiind schimburile între ture de la compania Ford. După reabilitarea străzii Henry Ford, va intra în reabilitare Str. Gârlești și încercăm să străpungem cu Gârleștiul ieșirea în Centura de Nord. În această etapă de reabilitare, mai sunt incluse străzile Eliza Opran, Razelm, Izvorul Rece, Allecu Russo, Maria Rosseti și Poienii, străzi aflate într-o stare deplorabilă. Va urma, tot anul acesta, un acord cadru pentru investiții pe străzile de pământ, pe lângă cel deja existent de reparații străzi, acolo unde înlocuiești asfalt cu asfalt”, a explicat primarul interimar Mihail Genoiu.

 

Promisiune şi pentru străzile de la periferie

 

Un alt obiectiv despre care se face referire în comunicatul primăriei este un acord cadru pentru străzile de la periferie, care nu au avut niciodată asfalt. „Pentru o mare parte dintre străzile neasfaltate avem deja studiul de fezabilitate. Tot acest pachet va fi licitat imediat ce avem bugetul pentru a putea interveni asupra lor. De anul acesta, vor fi asfaltate majoritatea străzilor care nu au avut asfalt până acum. Ele vor fi duse la capăt cu proritate, imediat ce va fi demarată procedura de achiziție publică”, a precizat Mihail Genoiu.

 

Ca o menţiune, anul acesta craiovenii sunt aşteptaţi la urne pentru a-şi alege un nou primar, după ce Olguţa Vasilescu a renunţat la mandatul de edil obţinut în vara lui 2016 în favoarea celui de deputat în Parlamentul României, câştigat în decembrie 2016, aleasă ulterior la şefia Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale. Interimatul la conducerea Primăriei Craiova este asigurat de viceprimarul Mihail Genoiu. Cel mai probabil, acesta va fi susţinut de PSD la alegerile anticipate care vor fi organizate la Craiova.

Foto: arhivă



16 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-07-2008
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    473

    Din gura fac astia tot.

    Ym danny791204 :
  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     25-03-2016
    Mesaje
    53

    A inceput campania electorala?….sa mai faca si o autostrada in paralel cu celalalte 2 spre Pitesti

  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     11-02-2006
    Mesaje
    140

    urmeaza reasfaltarea strazilor care s-au facut cu firmea lui dragnea , teldrum , acum dupa ce a trecut iarna sint pline de gropi si valurele ! traiasca marii conducatori psd-isiti ai craiovei !

  4. #4
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2700

    Dacă spunea că începe sezonul de furat, îl credeam.

    https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI
  5. #5
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6575

    Cica parc in jurul Baltii craiovita.. Mai erau cativa zeci de copaci pe acolo… Ghinion i-au ras tiganii iarna asta de pe fata pamantului aproape pe toti. Era si o mica padurice pe acolo. S-au dus tiganii cu topoarele au ras-o iarna de iarna incet incet. Am intrebat o data niste cacati de jandarmi, care patrulau prin dreptul Hanului Craiovita, de ce nu intervin in zona si au zis.. ca nu’i treaba lor.. e proprietate privata.. In rasa lor de gandaci de jandarmi jegosi, parcul ala a fost construit de oamenii care traiau atunci in cartier, de mama, de bunica-mea, de bunica-mio ca ii scotea Ceasusecu sa plateze copacii pe care i-au taiat tiganii anii trecuti, deci tiganii pot sa taie si sa fure fara probleme copaci sau sa depoziteze gunoaie cu tonele. Plus din cate stiu eu terenul ala este al lui Mititelu si este inca in litigiu.

    Isi mai aminteste cineva ca Olgavskaya a promis acum aproape 5 ani asa ceva? adica parc sau zona de agrement in jurul Baltii Craiovita .. A mai si facut 3D’uri cu tiribombe cu iarba verde si copaci + strazi asfaltate.. Mai tine minte cum zicea ea in video.. uitati asa arata acum.. asa va arata.. Chestia ca acum dupa 5 ani de la video ala arata mai deplorabil fata de cum arata inainte ).. Haha.. buna gluma.

    Vorba lu’ Radu Preda.. „Atacam toate strazile” . Cine o sa voteze PSD pentru alegerea primarului in Craiova este clar Masochist sau fesenist pana in maduva oaselor.

    AM luat’o recent pe acolo (desi nu mai mersesem de ani pe acolo).. Acolo iti trebuiesc cizme de cauciuc ” ca sa ataci terenul „.. Acolo iti strici adidasii.. pantofii sau bocancii.. strazile de la perifirie sunt jalnice. La mine la tara nu mai e ca la periferia din Craiova.. Pana cand si la tara la mama dracu au inceput sa asfalteze..

    Video este din 2012.. acum suntem din pacate in 2017..

    Ma citez pe mine. Ziceam asta acum 1 an jumate: „Balta Craiovita arata mai rau ca acum 50 de ani. Eu nu stiu de ce MINT si fac Promisiuni Politicienii astia pe care in mod 99% n-au cum sa le respecte. Sa nu va mai lasati mintiti pe viitor”

    Zic in continuare ca asa va arata poate chiar mai deplorabil si peste cel putin 5 ani Cel putin pana in 2022 nu o sa se schimbe nimic.

    https://www.youtube.com/watch?v=yyMpORHs2bo

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
  6. #6
    Member
    Data de inscriere
     03-03-2011
    Mesaje
    231
    Citat Mesaj initiat de @#I
    Dacă spunea că începe sezonul de furat, îl credeam.

  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    5135
    Citat Mesaj initiat de zippo.
    A inceput campania electorala?….sa mai faca si o autostrada in paralel cu celalalte 2 spre Pitesti

    )

  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    222

    N-o sa faceti nimic, Gogule. Cel putin nimic important.

    uameni e prosti
  9. #9
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-08-2008
    Locatie
     Sarari
    Mesaje
    356

    Sunt sigur ca asta o sa fie ales ca deh, este pesedist!
    Romanii voteaza pesede
    Prioritate,auzi!
    Faceti ba spital ca nu avem!
    Reabilitati ba scolile ca sunt vai mama lor!
    A.I Cuza este praf!
    Primaria arata exact cum arata castelele tiganilor de pe Raului.
    Bariera valcii este vai mama ei!

    While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future. Zambetul este ca stergatorul de parbriz .Nu opreste ploaia,Dar te ajuta sa iti vezi de drum !
  10. #10
    Member
    Data de inscriere
     23-11-2012
    Mesaje
    187

    Cred ca avem o problema:ce facem cu cele cateva sute de mii de oameni din zonele defavorizate(Timisoara,Cluj,Sibiu)care ne vor asalta dupa asemenea promisiuni……………

  11. #11
    Member
    Data de inscriere
     29-11-2006
    Locatie
     craiovita
    Mesaje
    114

    5 hectare din Balta Craiovitei inseamna doar peticul de teren din spatele Hanului Craiovita, pana la baltoaca ramasa in spate. atat, fara baltoaca ! tot parcul Craiovita are vreo 50 de hectare din care lacul ar ocupa jumatate. Probabil Genoiu vorbeste despre maidanul de langa strada Pascani, vis-a-vis de Casa Tineretului, ala are intradevar 5 ha. (masurati singuri pe google maps). Dar cum nici Genoiu nici Olguta nu au nici un habar despre Craiova, le e greu sa localizeze vreo zona. Olguta ii zicea parcul Cornitoiu si Genoiu il teleporteaza prin Cv. Veche. Cand de fapt terenul se afla intre Cv Noua si G Enescu. Voi va dati seama ce dobitoci exista la conducerea primariei ? la fel ca cei care ii voteaza ! Si, nu, Genoiu nu e de la PSD, e doar un catel care face aport olgutei, din PMP. Dar se va transfera bineinteles la PSD, sa castige alegerile. Desi nu ar trebui, PSD castiga si fara sa participe, ati vazut bine, olguta nici nu a participat la campanie, trebuia sa nu participe nici la alegeri, prostimea o scria cu pixu’ pe foaie din inertie ! Iar „dreapta” craioveana sa pregateste de apropiatele alegeri locale in aceeasi prostie in care s-a pregatit si anul trecut ! NICI ACUM NU AU INTELES NIMIC! Deci, prieteni ! cantariti bine si iesiti masiv la vot, ii mai suportam mult pe nenorocitii astia ?

  12. #12
    Member
    Data de inscriere
     29-11-2006
    Locatie
     craiovita
    Mesaje
    115

    Pana si Bulucea cunostea fiecare straduta din orasul asta, cu fiecare problema, chiar daca nu facea nimic. Astia nici nu au habar, nici nu ii intereseaza. Solo pe unde o mai fi ?

  13. #13
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6582
    Citat Mesaj initiat de getic2001
    Pana si Bulucea cunostea fiecare straduta din orasul asta, cu fiecare problema, chiar daca nu facea nimic. Astia nici nu au habar, nici nu ii intereseaza. Solo pe unde o mai fi ?

    Solomon se uita la Udrea cum se pupa cu noul ei gagic si ofteaza in fata televizorului
    Lasati-l si pe solomonache ca si el este un infractor, fost puscarias.

    V.M.P.T.I.S.I.2017 !!
  14. #14
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2703

    Ce vorbiți voi de lacuri și parcuri…? E dezastru la hoții ăștia, de sus, de la București, până în provincie. N-au o evidență exactă a terenurilor, nu s-a făcut cadastru, e haos.
    Degeaba au pus unii sute de sateliți pe orbită. Le dau și bani de pomană, dar ei tot nu sunt în stare să facă ceva.
    Sunt plini de diplome și de doctorate toți dobitocii care nu știu să scrie o cerere. Sunt directori, președinți…Tot felul de șefi, prin toate instituțiile, care n-ar putea trece de clasa a patra.

    https://www.facebook.com/votez.info/...4793315127809/IMPORTANȚA VOTULUI
  15. #15
    Insane
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    5140
    Citat Mesaj initiat de marius gr.
    Cred ca avem o problema:ce facem cu cele cateva sute de mii de oameni din zonele defavorizate(Timisoara,Cluj,Sibiu)care ne vor asalta dupa asemenea promisiuni……………

    ))

  16. #16
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-10-2005
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    829

    Nu se intampla nimic bun sau nu se intampla nimic notabil si asta datorita indiferentei tinerilor care nu se sinchisesc sa iasa la vot si lasa spalatii aia pe creier ai pesedeului sa se manifeste in voie.

    Craiova este rosie de 27 de ani si rezultatul este cel mai mare numar de someri pe tara,infrastructura dezastru, investitori straini lipsa.

    Pot sa pariez ca daca o sa candideze si o gasca pentru primarie sustinuta de pesede va castiga.

    Poate domnul Genoiu sa ne explice ce se intampla cu cele 50 de autobuze Solaris care trebuiau sa fie in curtea R.A.T -ului? Dumnealui stie ca in 2 ani din 50 sunt doar 24? Cand spune ca vor lua 50 de autobuze la care se refera, la diferenta de la 24 la 50 Solaris sau alte 50?
    Intrebarea este desigur retorica pentru ca politrucii nu raspund la intrebari incomode

    Cosmote 0764607451id:nistor33

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.