Primăria Craiova – plângere împotriva deciziei CNSC, prin care anulează licitaţia pentru...

Primăria Craiova – plângere împotriva deciziei CNSC, prin care anulează licitaţia pentru autobuze

1.004
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primăria Craiova a formulat o plângere împotriva deciziei pronunţată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), prin care anulează procedura de atribuire „Achiziţie autobuze noi”.

Conform unui comunicat de presă remis de municipalitatea din Craiova, contestatarul, SC Evobus România SRL, a reclamat existenţa unor diferenţe de exprimare la indicarea cerinţei tehnice privind norma minimă EURO V cu tehnologie EEV, neprezentarea de către autoritatea contractantă a avantajelor economice în cazul exploatării unor autobuze cu caroserii bazate pe profile din aluminiu şi din inox (care ar justifica un punctaj superior), modificarea „factorului de evaluare: perioada de garanţie a autobuzelor (exprimată in luni) şi punctajului aferent acestuia” printr-o precizare şi folosirea in mod impropriu, de către autoritatea contractantă, a modalităţii de atribuire a contractului de achizitie.

„CNSC vine cu două decizii complet diferite, în aceeaşi cauză, la interval de mai puţin de şase luni”.

„Primăria Municipiului Craiova consideră, astfel, decizia CNSC ca fiind nelegală şi s-a adresat deja instanţei pentru a se pronunţa asupra acestei cauze, întrucât deciziile contradictorii ale CNSC întârzie procedura de achiziţie şi aduc un deserviciu craiovenilor”, se arată în comunicatul de presă al municipalităţii.

Factorul „Stabilirea condiţiei tehnice şi de dotare minime obligatorii pentru oferta tehnică constând in dotarea autobuzelor cu motor diesel care să indeplinească norma minim EURO V cu tehnologie EEV” respectă directiva Uniunii Europene, care prevede că pot fi înmatriculate autovehicule ce îndeplinesc norma Euro V pe parcursul anului 2014, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2015, cu condiţia ca producătorii să facă cunoscute stocurile de autovehicule Euro V. Autoritatea contractantă a făcut menţiunea «minim Euro V» în documentaţia prezentei licitaţii. De altfel, chiar contestatoarea SC EVOBUS ROMANIA SRL recunoaşte posibilitatea comercializării autovehiculelor Euro V şi în anul 2014, mai arată reprezentanţii Primăriei Craiova.

Potrivit aceluiaşi document, „autoritatea contractantă a prezentat avantajele economice în cazul exploatării unor autobuze cu caroserii bazate pe profile din aluminiu şi din inox, deoarece nu ruginesc şi nu implică alte costuri în timp pentru operatorul nostru, şi opinăm că susţinerea CNSC nu are acoperire având în vedere că autoritatea locală a invocat utilitatea departajării ofertelor pe experienţa acumulată. Mai mult de atât, la acest punct, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a mai soluţionat contestaţiile depuse de SC Evobus România SRL şi de SC Auto Exact SRL în septembrie 2013 şi a dispus continuarea procedurii de atribuire. Cu toate acestea, la mai puţin de 6 luni, CNSC dă o decizie contrară primei.
În ceea ce priveşte modificarea „factorului de evaluare: Perioada de garanţie a autobuzelor (exprimată în luni) şi punctajului aferent acestuia”, şi această contestaţie a mai fost analizată o dată de CNSC, care a emis două opinii contrare într-o perioadă de şase luni: în septembrie a dat dreptate Primăriei Municipiului Craiova, iar acum NU”.

„Referitor la modalitatea de atribuire a viitoarelor contracte de achiziţie publică pe baza unui acord cadru, CNSC foloseşte în motivarea deciziei sintagme „ar putea”, „a asigurat formal”, „supoziţii”, sintagme care nu sunt elemente ce ţin de acţiunea sau inacţiunea autorităţii contractante cu rezultat în trunchierea procedurii de atribuire şi afectarea rezultatului procedurii de atribuire.

Prezenţa acestor elemente în soluţionarea unei contestaţii sunt inacceptabile, vădit tendenţioase şi, în fapt, constituie doar supoziţii însuşite de către CNSC fără nici un suport real şi juridic„, se arată în încheierea comunicatului de presă al primăriei Craiova.Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.