Proiectul privind cele 17 tramvaie pentru Craiova, în linie dreaptă

Proiectul privind cele 17 tramvaie pentru Craiova, în linie dreaptă

4.486
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Licitația privind achiziția celor 17 de tramvaie pentru transportul public din Craiova este la un pas de a lua startul, anunțul fiind făcut de către edilul urbei, Mihail Genoiu.

Pe lângă cele 17 tramvaie, în Craiova vor ajunge și autobuze hribrid. Pentru acestea din urmă se fac încă verificări ale caietului de sarcini. „Începe licitația pentru achiziția celor 17 tramvaie, proiectul fiind unul cu fonduri europene. Tot la nivelul achizițiilor mijloacelor de transport, este în verificare caietul de sarcini pentru cele 30 de autobuze hibrid. În spatele acestor lucruri au existat foarte multe licitații și achiziții. Au fost licitații pentru studiul de oportunitate, pentru studiul de trafic, licitații pentru toate studiile, până să înaintezi caietul de sarcini au fost licitații la fiecare etapă. Împreună cu autobuzele Solaris achiziționate anul trecut ar trebui să satisfacem în totalitate nevoia de mijloace de transport la nivelul municipiului Craiova”, a explicat Mihail Genoiu, primarul municipiului Craiova.

Reprezentanții administrației municipale au întocmit un proiect pentru achiziţia, prin POR 2014-2020, a unui număr de 17 tramvaie noi cu lungimea de 25 de metri, în valoare de 40.509.385,00 lei inclusiv TVA. Numărul şi dimensiunile tramvaielor au rezultat din studiului de oportunitate privind înnoirea parcului de vehicule de transport public urban pentru oraș. Acest program este realizat în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, cu sprijinul JASPERS şi are ca scop reducerea emisiilor de bioxid de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.