RAT Craiova vrea să împrumute 6 miloane de euro pentru modernizarea depoului

RAT Craiova vrea să împrumute 6 miloane de euro pentru modernizarea depoului

2.502
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Regia Autonomă de Tansport (RAT) SRL solicită, astăzi, consilierilor locali, aprobarea unui pre-acord de finanţare cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) în valoare de 6.000.000 euro. Investiţiile preconizate de RAT, ce urmează a fi finanţate prin acest împrumut, se referă la depoul de autobuze.

Conform hotărârii care va fi supusă, astăzi, votului aleșilor locali, împrumutul va fi acordat în cadrul Programului Oraşe verzi 2 – Cadrul II dezvoltat de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare ”pentru a sprijini oraşele să identifice, să prioritizeze şi să investească în măsuri pentru oraşe verzi cu scopul de a îmbunătăţi performanţa mediului urban”.

Potrivit Raportului pentru aprobarea pre-acordului, ”R.A.T SRL solicită finanţarea de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare pentru modernizare ateliere de reparaţii, corp birouri, dispecerat, spălătorie, platforme şi împrejmuiri precum şi reţele electrice cu echipamente aferente, respectiv tot ceea ce presupune activitatea de exploatare şi întreţinere a flotei auto”.

Pre-acordul de finanţare urmează a se încheia între R.A.T SRL, Municipiul Craiova şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu perioadă de rambursare de 8 ani incluzând perioada de graţie de 1 an, cu o rată a dobânzii cuprinsă între 2%- 2,25% peste ROBOR/EURIBOR la 6 luni.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.