Craiovenii de la case vor depozita selectiv deșeurile, în cadrul unui program...

Craiovenii de la case vor depozita selectiv deșeurile, în cadrul unui program pilot

7.833
8
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Peste 6.700 de abonați ai SC Salubritate Craiova SRL, care locuiesc la casă, au primit saci pentru deșeurile de plastic si metal, respectiv pentru depozitarea deșeurilor din hârtie si carton, în cadrul unui proiect pilot de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul gospodăriilor individuale din municipiu. În program sunt incluși abonați care locuiesc pe 96 de străzi din 10 cartiere ale orașului. colectare hartie

 

O treime dintre craiovenii care locuiesc la casa, mai exact 6.714 clienți ai Salubrității, au primit in prealabil din partea operatorului de salubritate un sac galben, destinat plasticelor si metalelor (doze de aluminiu), si un sac albastru, pentru depozitarea hartiei si cartonului. Pe langa cei doi saci, proprietarii gospodariilor individuale au primit si un flyer care contine informatii referitoare la modalitatea corecta de colectare a deseurilor reciclabile si programul de ridicare a acestora, pe zile si strazi.

 

Potrivit reprezentanților SC Salubritate, începand de ieri, 12 septembrie 2016, conform programului (foto imagine alăturată) sacii galbeni si albastri vor fi ridicati, in zilele anuntate, de lucratori ai SC Salubritate Craiova SRL si transportati separat, cu un autovehicul special. Frecventa de colectare a deseurilor reciclabile va fi o data la doua saptamani, urmand sa fie adaptata in functie de cerintele utilizatorilor.

colectare hartie 1

 

Printre obiectivele pe care le-am stabilit in cadrul acestui proiect se numara cresterea cantitatii de deseuri reciclabile colectate, dar si familiarizarea craiovenilor care locuiesc la casa cu acest sistem de sortare a deseurilor. In functie de rezultatele pe care le vom avea, proiectul va fi adaptat si extins la toate cele peste 20.000 de case din Craiova”, a declarat Eliza Peta, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

 

Proiectul pilot completeaza sistemul actual de colectare selectiva, implementat in cartierele de blocuri din Craiova incepand din anul 2011, in cadrul unui parteneriat incheiat intre Primaria Municipiului Craiova, SC Salubritate Craiova SRL si societatea Eco-Rom Ambalaje S.A.

 

În prezent, in Craiova sunt amplasate 223 de containere de colectare selectiva in 87 de locatii aflate pe domeniul public, de unde au fost colectate si valorificate, in cursul anului 2015, peste 200 tone de deseuri reciclabile. De asemenea, SC Salubritate Craiova SRL ofera posibilitatea agentilor economici si institutiilor publice din Craiova sa colecteze separat deseurile generate, prin incheierea unui act aditional la contractul de prestari servicii de salubrizare”, se arată într-un comunicat de presă al societății.



8 COMENTARII

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     23-11-2012
    Mesaje
    163

    Intrebareentru cei cativa cetateni care vor participa la aceasta actiune se vor da saci din 2 in 2 saptamani cand vor fi ridicati sacii reciclabili sau asta a fost tot?

  2. #2

    In sfarsit, dupa 26 de ani…de civilizatie

  3. #3
  4. #4

    A mai fost așa odată, se dădeau saci pt peturi dar ajungeau în aceeași mașină de gunoi

  5. #5
  6. #6
  7. #7
  8. #8
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3982

    Cât o să reziste?

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.