Craiova are șanse să produca Fordul EcoSport

Craiova are șanse să produca Fordul EcoSport

1.100
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Ford a stat mult timp cu un singur SUV in gama europeana – modelul Kuga – dar acum vrea triplarea vanzarilor pe segment pana in 2018. Cea mai mare contributie o va avea un SUV mic numit EcoSport de la care Ford asteapta vanzari anuale de peste 100.000 de unitati in Europa. Acest model construit in India s-a lansat recent in cateva mari tari europene si de modul in care se va vinde va fi influentat si viitorul uzinei de la Craiova. Cum vrea Ford sa recupereze terenul pierdut fata de concurenta pe segmentul SUV si de ce Craiova are sanse reale sa produca EcoSport puteti citi in articolul de mai jos, marca hotnews.ro.

Uzina de la Craiova produce doar B-MAX si lumea asteapta nerabdatoare anuntul legat de al doilea model, fiindca masina produsa acum se vinde tot mai slab in Europa, dovada ca livrarile au scazut cu aproape 20% in primele cinci luni, lucru nu prea placut, mai ales ca B-MAX este abia in al doilea an calendaristic complet de vanzari.

Ar fi de asteptat ca pana la final de an sa se anunte ce model va fi produs in Oltenia, iar EcoSport poate detine cheia problemei fiindca Ford are asteptari mari de la el: vanzari anuale de peste 100.000 unitati/an, caz in care merita clar ca masina sa fie fabricata pe plan european si nu adusa de la 8.000 km departare. Insa trebuie sa existe cerere pemtru un numar atat de mare de unitati.

Are Ford astfel de planuri cu EcoSport, SUV care a ajuns acum in pietele mari, iar la inceput de 2015 va ajunge si in Romania?“Cand volumele cresc, intotdeauna ne punem intrebarea daca ar trebui sa il producem pe plan local, dar pentru moment nu exista niciun fel de plan”, spune De Waart.

Asadar, totul depinde de reactia publicului din marile piete europene. Daca va fi pozitiva, Ford ar putea decide sa faca EcoSport la Craiova, insa trebuie luat in seama faptul ca, din momentul luarii deciziei si pana la inceperea productiei de volum, este nevoie de macar 18 luni, chiar daca EcoSport este pe aceeasi platforma cu B-MAX, iar liniile de asamblare nu trebuie radical modificate.

Sursă articol: 0-100.hotnews.ro

Foto: Ford



3 COMENTARII

  1. #1
  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1415

    Foarte bine sa fie de lucru

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    2847

    sa produca si carute dar sa aiba de lucru oamenii

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.