De azi se schimbă tarifele RCA. Tinerii cu mașini puternice vor plăti...

De azi se schimbă tarifele RCA. Tinerii cu mașini puternice vor plăti cel mai mult

16.815
21
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Legea asigurărilor a intrat în vigoare astăzi. Proprietarii de autoturisme vor scoate din buzunar, pentru asigurarea RCA, între 541 de lei şi 3.087 lei pe an, în funcţie de vârstă şi capacitatea cilindrică a autoturismului. Cel mai mult vor plăti tinerii care au până în 25 de ani și conduc mașini ce depășesc 2500 cmc. La polul opus se află persoanele cu vârsta de peste 60 de ani ce au o mașină cu o capacitate cilintrică între 1.201  și 1.400 cmc.

 

În cazul autovehiculelor pentru transport marfă, persoanele fizice vor plăti între 749 lei pentru o masă mai mică de 2,3 tone, şi 2.979 lei pentru un autovehicul de peste 16 tone.Tarifele vor fi calculate și în funcție de istoricul șoferului care asigură. În cazul celor care au provocat accidente, în funcție de daunele provocate, tarifele vor fi mai mari.

Hotărârea de Guvern privind noile tarife maxime ale RCA, a fost aprobată pe 8 octombrie și prevede că firmele asiguratoare nu vor putea majora tarifele în următoarele șase luni. În caz contrar riscă amenzi de până la 50.000 de lei. Legea nu este deloc pe placul aiguratorilor care au făcut plângeri la Comisia Europeană. Aceștia susțin că vor înregistra pierderi și spun că peste șase luni vor mări tarifele.



21 COMENTARII

  1. #21
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6196

    Mie mi-a crescut cu 100 de lei asigurarea )) Sunt incadrat in categoria de risc . FGM. !!
    Ma gandeam sa nu mai imi fac RCA dar cum la noi e ca la nebuni iar la inspectia RAR imi cer asigurare.. sunt obligat fortat sa fac.. asta daca nu o sa circul fara RCA si fara RAR facut.. sa ma mai gandesc..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.