Dolj: Mașinile cu numere provizorii sau de probă pot intra în țară...

Dolj: Mașinile cu numere provizorii sau de probă pot intra în țară doar pe remorci sau trailere

1.995
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Întrucât s-a constatat că, la nivelul punctelor de trecere ale frontierei rutiere, sunt cetăţeni care se prezintă, pentru a intra sau a ieşi în/din ţară, la volanul unor autovehicule şi remorci care au montate plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autorităţile din Germania, cât şi cele de tip „P”, eliberate de Ungaria – cazuri care atrag răspunderea penală a conducătorilor auto -, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj reaminteşte că nu va permite intrarea în ţară a mijlocului de transport, ca urmare a faptului că vehiculele respective nu au drept de circulaţie în România.

Conform legislației în vigoare, punerea în circulaţie şi/sau conducerea pe drumurile publice din România a unui vehicul pe care este aplicat unul din tipurile de plăcuţe menţionate mai jos, atrage răspunderea penală în conformitate cu prevederile art. 334 din Codului penal (punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat):

– plăcuţele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autorităţile germane, cu care vehiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei;

– plăcuţele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eliberate de autorităţile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele 2 state, iar între România şi Germania nu este încheiat un astfel de acord;

– plăcuţele cu numere de înmatriculare de tip „P” (probe) sunt atribuite de autorităţile maghiare societăţilor comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule şi nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulaţie în Ungaria.

În cazul prezentării la intrarea în ţară a unei persoane care conduce un autovehicul sau o remorca având montate plăcuţele sus-menţionate, Poliţia de Frontieră nu va permite intrarea în ţară a mijlocului de transport, ca urmare a faptului că vehiculele respective nu au drept de circulaţie în România.

În situaţia în care o persoană se prezintă la ieşirea din ţară conducând un vehicul înmatriculat în condiţiile prezentate mai sus, lucrătorii poliţiei de frontieră vor întocmi lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii depunerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, prevăzuta de art. 334  din Codul penal.

Prin excepţie, se va permite intrarea sau ieşirea în/din ţară autovehiculelor sau remorcilor in conditiile de inmatriculare respective, doar daca sunt transportate în mijloace de transport (remorci, trailere, etc.)

4 COMENTARII

 1. #1
  Fan Stiinta
  Data de inscriere
   15-02-2011
  Locatie
   craiova brazda
  Mesaje
  1475

  Da interese

  Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
 2. #2
  Addicted!
  Data de inscriere
   16-11-2011
  Locatie
   Craiova
  Mesaje
  1780

  Nenorocitii…!!! Incearca cu orice pret sa impiedice cumpararea de auto second din strainatate…

  Nemintind nu trebuie sa-ti aduci aminte nimic! http://www.pescardejiu.blogspot.com
 3. #3
  Senior Member
  Data de inscriere
   20-07-2010
  Locatie
   Slatina
  Mesaje
  888

  Este evident ca se incearca impiedicarea intrarii in tara a autovehiculelor second-hand

 4. #4
  Spammer
  Data de inscriere
   31-07-2007
  Locatie
   BlueSud
  Mesaje
  2662

  Suntem in Africa cumva?.. eu credeam ca suntem in Uniunea Europeana.. traversezi toate tarile din Uniunea Europeana cu nr provizorii si se gaseste un pache-lache la vama in Romania sa te arda cu un dosar penal mic..

  Oricum si vamesii, alaturi de alte categorii de functionari publici, dar nu numai, fac parte din lista mea neagra pe viata asa ca..

  O lege aberanta.. ilegala.. imorala asa cum de altfel sunt si cei multi care le aplica astfel de legi.

  claxonul la maE™inAƒ E™i flashurile se folosesc A®n situaE›ii excepE›ionale.. dacAƒ claxonezi tot timpul E™i dai flashuri cAƒ aE™a E›i se scoalAƒ E›ie E™i ai impresia ca tot drumul e al tAƒu, ori cAƒ tu te crezi vreun expert E™i le atragi atenE›ia altora care poate nu sunt atA¢t de "experE›i" ca tine, felicitAƒri atunci eE™ti un retardat mintal E™i ar trebui cel mult sAƒ conduci o roabAƒ.. nu o maE™inAƒ.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.