Drumurile judeţene Boureni-Catane şi Tunarii Vechi-Băileşti au fost reparate şi inaugurate

Drumurile judeţene Boureni-Catane şi Tunarii Vechi-Băileşti au fost reparate şi inaugurate

1.562
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,50)

Două dintre cele mai importante artere rutiere din zona de sud a județului au fost inaugurate, astăzi, după ce Societatea de Drumuri, din subordinea Consiliul Județean (CJ) Dolj, a finalizat lucrările la drumul județean (DJ) 552A, care face legătura între satul Boureni, aparținând comunei Afumați, și localitatea Catane, dar și un tronson din drumul județean 561E, dintre Tunarii Vechi și municipiul Băilești.
Lucrările de întreținere și reparații cu covoare asfaltice la cele două drumuri județene 552A și 561E au costat circa 3,3 milioane de lei, bani din bugetul Consiliul Județean Dolj.

„În acest moment, oamenii pot circula în condiții foarte bune pe toată distanța dintre satul Boureni, din comuna Afumați, și Catane”, a declarat preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

De asemenea, Ștefan Ciurea, primarul din Catane, a subliniat că finalizarea drumului judeţean reduce în mod semnificativ timpul de parcurgere a distanţei până în municipiul Craiova pentru locuitorii din trei comune. „Distanța spre municipiul Craiova este micșorată cu circa 20 de kilometri, iar timpul de parcurgere a scăzut simțitor, cu mai bine de 30 de minute. Vreau să precizez că această șosea este acum folosită de locuitorii din Catane, Negoi și Bistreț. Aceasta înseamnă o zonă cu peste 10.000 de locuitori”, a spus edilul.

„Promisiuni ca acest drum pe care ne aflăm să fie asfaltat au existat încă din anii ‘70. Faptul că, după 30 – 40 de ani, acest drum este refăcut prin lucrări de întreținere spune foarte mult, iar oamenii din zonă sunt extrem de mulțumiți că în curând vor avea posibilitatea să reducă distanța de parcurs până la Băilești cu circa 15 kilometri”, a afirmat, la rândul său, primarul comunei Seaca de Câmp, Fane Rogojină.

Potrivit şefului administraţiei judeţene, instituţia pe care o conduce va investi în continuare bani pentru îmbunătăţirea infrastructurii întregii reţele de drumuri, care cuprinde peste 1.100 de kilometri.



3 COMENTARII

  1. #1
    Addicted!
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    1889

    super.tin pana la primavara?

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     11-11-2005
    Locatie
     cum dai coltu', pe dreapta
    Mesaje
    871
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    super.tin pana la primavara?

    hmm, cam dificil de raspuns, depinde cum e iarna asta, cat va ninge si cata sare se va imprastia pe drumuri

    Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.In viata regreti numai riscurile pe care nu ti le-ai asumat.
  3. #3
    Addicted!
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1858
    Citat Mesaj initiat de niculicitavi
    super.tin pana la primavara?

    ar fi bine

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.