Ford Focus este cel mai bine vândut model pe plan mondial

Ford Focus este cel mai bine vândut model pe plan mondial

723
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Ford Focus s-a clasat ca cel mai bine vândut model din lume, conform datelor Polk cu privire la înmatriculările de autovehicule noi la nivel mondial pe anul 2012. Ford Fiesta este cel mai bine vândut model în clasa sub-compactă și ocupă pe locul șase în clasamentul general; înmatriculările de modele Ford de dimensiuni mici – Fiesta și Focus – au totalizat 1.743.540 de autovehicule în 2012. Nivelul vânzărilor globale înregistrează un început de an 2013 la fel de bun, pe fondul tendinței globale de creștere.

Ford Focus este în mod oficial cel mai bine vândut model din lume, iar Ford Fiesta este cel mai bine vândut model din clasa sub-compactă, conform datelor Polk, liderul în materie de date și previzionare a tendințelor în industria auto.

Datele Polk cu privire la înmatriculările la nivel mondial au relevat că vânzările modelului compact Focus au totalizat 1.020.410 de unități în 2012, câștigând titlul de cel mai bine vândut autovehicul. Acestea au confirmat de asemenea că Ford Fiesta este cel mai bine vândut model din clasa sub-compactă la nivel mondial, cu 723.130 de înmatriculări anul trecut.

„Focus și Fiesta reprezintă punctul culminant al strategiei noastre globale de producție One Ford” , a declarat Jim Farley, vicepreședinte executiv Ford, Global Marketing, Sales and Service and Lincoln„Produsele noastre globale rezonează cu clienții – în special în segmentele cele mai competitive, de volum – datorită combinației lor unice de caracteristici: consum redus, calitate înaltă, tehnologii avansate și placute la condus. Prin intermediul strategiei One Ford, putem asigura costuri mai reduse de producție prin volum ridicat la nivel global”.

Modelul Focus de pe piața europeană a devenit anul trecut primul model Ford care a fost echipat cu inovativul motor EcoBoost de 1 litru, care apoi a câștigat titlul de „Motorul Internațional al Anului 2012”. In plus, modelul Focus ST de 250 CP a fost lansat în Europa și pe piețele din lumea întreagă.

În 2012, Ford a lansat și noua Fiesta, iar la inceputul acestui an a urmat modelul Fiesta ST de 182 CP. Cel mai recent succes al Fiesta survine după confirmarea că modelul de platformă globală B al Ford a fost cel mai bine vândut model de clasă mică al mărcii în Europa în 2012 conform furnizorului de date din industria auto JATO Dynamics, clienții europeni cumpărând în medie un nou Ford Fiesta la fiecare două minute.

Creșterea Focus a fost impulsionată de cererea de pe piețele din China și Statele Unite. Înmatriculările din China au crescut cu 51% anul trecut, pe această piață vânzându-se puțin peste unul din patru autovehicule Ford comercializate la nivel global, conform datelor Polk. Vânzările Focus pe piața SUA au crescut cu 40% în 2012, contribuind și ele la creșterea globală a modelului.

„De la lansarea sa în China la sfârșitul lui martie anul trecut, vânzările Focus continuă să se consolideze, acest autovehicul clasându-se în prezent ca cel mai bine vândut automobil din China în 2012 pentru prima data în istorie”, a spus Farley. „Datorită capacităților suplimentare de producție adăugate anul trecut, avem acum o imensă oportunitate de a consolida și mai mult vânzările noastre de modele de dimensiuni mici în 2013, nivelul acestora înregistrând deja un început de an foarte bun.” 

Înmatriculările de autovehicule noi Ford F-Series – cea mai bine vândută camionetă din SUA de 36 de ani consecutiv – au totalizat 785.630 unități anul trecut la nivel global, plasând modelul pe locul al treilea în clasamentul general al vânzărilor la nivel mondial.

Sursa: www.administratie.ro

1 COMENTARIU

 1. #1
  Maniac
  Data de inscriere
   23-01-2006
  Mesaje
  3676

  Simpatica foc masinuta

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.