Rovana Plumb: Nivelul taxei de primă înmatriculare va fi reglementat

Rovana Plumb: Nivelul taxei de primă înmatriculare va fi reglementat

742
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Nivelul taxei de primă înmatriculare va fi reglementat, iar în luna iulie a acestui an vom avea o decizie finală în acest sens, a declarat, luni, ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, într-o conferinţă de presă.

“Taxa de primă înmatriculare este în analiza ministerului. Am avut trei grupuri de lucru care s-au concentrat pentru a găsi cele mai bune soluţii astfel încât să venim cu o decizie clară în faţa cetăţenilor privind taxa auto. În momentul în care vom finaliza poziţia, o vom prezenta Guvernului şi o vom comunica public”, a spus ministrul Mediului.

Aceasta a precizat că se va merge pe o variantă în acord cu normele şi reglementările europene, însă va fi adaptată particularităţilor României. “Vom avea o decizie finală în cursul lunii iulie. Nu vom reveni la prima varianta ci vom merge pe una în acord cu normele şi reglementările europene şi o vom adapta în funcţie de particularităţile României (…). Acest nivel al taxei de primă înmatriculare a fost raţiunea pentru care o parte dintre români s-au îndreptat către Bulgaria, nivel pe care noi vrem să-l reglementăm şi care face obiectul acestor grupuri de lucru”, a adăugat Rovana Plumb.

Din cele trei grupuri de lucru care lucrează la taxa de primă înmatriculare fac parte, pe lângă reprezentanţii MMP şi cei ai Ministerelor Economiei, Finanţelor Publice, Registrului Auto Român şi ai Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA).

“Mesajul pe care l-am dat colegilor din grupurile de lucru este de a ţine cont de faptul că în România sunt 6 milioane de oameni care trăiesc la limita sărăciei şi de aceea trebuie să venim în sprijinul populaţiei, pentru că în zilele noastre maşina nu este un lux. Este necesar să avem un trai decent, iar unul dintre repere poate fi considerat şi mijlocul de transport. Desigur vom veni cu concluziile finale când vom finaliza”, a mai arătat Rovana Plumb.

Şeful MMP a precizat că taxa auto are un aport de 70% din bugetul Administraţiei Fondului de Mediu, iar din acest buget se fac investiţii pe diverse proiecte care pot fi considerate garanţii pentru mediu.

“Pe de o parte aceste investiţii pot să conducă la crearea locurilor de muncă, iar pe de alte parte vrem să deblocăm registrul plafonului naţional privind certificatele gazelor cu efect de seră, care în urma continuării pocesului de tranzacţionare pot aduce bani în cadrul bugetului Fondului pentru Mediu”, a menţionat ministrul Mediului.

Taxa auto intrată în vigoare în luna ianuarie 2012, ce prevede reducerea acesteia cu până la 25%, a fost mult mai atractivă românilor comparativ cu taxa auto din 2011, fapt reflectat în creşterea importurilor de maşini second hand.

Potrivit site-ului auto.ro, numărul de maşini second hand înmatriculate pentru prima dată în România a crescut cu 32% în primele patru luni ale anului în curs ajungând la 46.620 de unităţi, de la 35.400 de unităţi înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Numărul reînmatriculărilor a scăzut cu 19%, de la 128.930 de unităţi în 2011 la 104.450 de unităţi anul acesta, conform datelor oficiale ale Poliţiei. AGERPRES

Sursa: http://radicaldedolj.info/5 COMENTARII

 1. #1
  Member
  Data de inscriere
   26-08-2006
  Mesaje
  186

  O taxa de 100e pt toate masinile pana in 2500cmc, cred ca ar fi mai mult decat ok si ar aduce si destui bani statului. Oricum eficienta actualei taxe este sub zero, majoritatea isi inscriu masinile la bulgari pe firma sau se judeca cu statul roman, castiga si inscriu masina fara taxa!

 2. #2
  De-al casei
  Data de inscriere
   07-01-2006
  Locatie
   !
  Mesaje
  422

  Tu nu vezi ce ineptie spui? Taxa asta face parte din acele taxe abuzive. E ca si cand ti-ar cere bani ca iti iei un telefon mobil la mana a doua si vrei sa iti bagi sim-ul in el! Sa ii spuna cum vor ei, un lucru e cert : Devreme ce s-a platit un TVA pentru un auto cumparat nou, ce ma-sa vor? Ne credem in Uniunea Europeana? Pai atunci daca s-a platit TVA pentru un auto, de ce sa mai platim o taxa de ” prima inmatriculare ” ? Din cauza unor taxe abuzive, ajungem sa platim un bun de doua ori valoarea lui.

  Eu nici acum nu pot sa uit ca au bagat rovigneta prima oara in pretul combustibilului, apoi s-au trezit din nou cu rovigneta. Si practic o platim de doua ori. Eu nu pot sa-mi dau seama de ce platim un pret dublu, chiar triplu pe combustibil.

  Sa spuna clar ce reprezinta aceasta taxa? Pentru ce este ea? Pentru faptul ca existam? Daca e intr-adevar pentru poluare, nu ar fi mai corect sa se introduca in combustibil? Ca pana la urma o masina inmatriculata in anul 2000 si una in 2012, aceeasi clasa, tot atat polueaza.

  Am ajuns sa acceptam taxe aberante, doar in ideea in care ni se acorda o reducere la aceste taxe? Pai atunci am ajuns rau de tot!

  PS : Am masina inmatriculata in Romania, nu sunt afectat in vreun fel de modificare acestei taxe deocamdata. Dar , totusi mi se pare cea mai aberanta taxa. Singurele taxa mai aberante mi s-ar parea taxa pe respirat, pe f.t.t, pe cascat si taxa pe prostie. Nu neaparat in aceasta ordine…

  Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................
 3. #3
  0-day Member
  Data de inscriere
   26-11-2009
  Mesaje
  9

  sa fie o taxa cu cel putin egala cu cea practicata de bulgari

 4. #4
  0-day Member
  Data de inscriere
   12-02-2012
  Mesaje
  9

  Fara aceasta TAXA toata lumea ar fi foarte multumita exceptind angajatii de la uzuna de autoturisme Mioveni . Aceasta taxa care nu poate fi verificata de nimeni ,ofera locuri de munca caldute la niste trintori , altii cu putere fura legal cit pot ,iar Dacia Logan se bucura de un succes nemeritat

 5. #5
  Junior
  Data de inscriere
   02-10-2007
  Locatie
   craiova
  Mesaje
  98

  mai mult au pierdut cu noua taxa,toti au inscris la bulgari,si statul roman pierde bani din impozite,asigurari,etc,bulgarii baieti destepti fac bani cu masinile din romania

  YAHOO MESSENGER:amore_gabi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.