146 de cadre didactice din Dolj, pe lista restructurărilor

146 de cadre didactice din Dolj, pe lista restructurărilor

624
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din cauza scăderii populaţiei şcolare se reduc şi posturile didactice. Pentru anul şcolar următor, numai la clasa IX-a sunt cu 800 de elevi mai puţin. Fiecare unitate de învăţământ liceal a redus din planul de şcolarizare minim o clasă şi 146 de cadre didactice titulare au intrat în restrângere de activitate.

Pentru a-şi asigura un nou post didactic din cele afişate de Inspectoratul Şcolar, dascălii trec printr-o nouă perioadă de evaluare.

„În etapa următoare se trece la soluţionarea restrângerilor de activitate. În perioada 16- 22 februarie cadrele didactice pot solicita consimţământul unităţilor de învăţământ care au catedre vacante în disciplina pe care aceste cadre didactice restrânse sunt titulare, urmând ca între 22 şi 27 februarie să fie analizate cererile la nivelul unităţilor de învăţământ, să se facă selecţia cadrului didactic care i se acordă consimţământul. Dascălii care nu au primit consimţământul la o unitate de învăţământ pot depune dosar şi cerere pentru evaluarea activităţii didactice la Inspectoratul Şcolar începând cu 28 februarie.

Şedinţele publice de repartizare a cadrelor didactice restrânse vor avea loc în perioada 15-16 martie. Soluţionarea restrângerilor se va efectua în următoarea ordine: mai întâi cadrele didactice care au primit acordul unităţilor de învăţământ, apoi cadrele didactice care soluţionează în cadrul aceleaşi unităţi de învăţământ, apoi cadrele didactice aflate în restrângere care se soluţionează în ordinea descrescătoare a punctajului pe fiecare disciplină în parte”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct Cătălin Spiridon.

Excepţie de la acest calendar fac cadrele didactice titularizate la nivelul unităţii de învăţământ, care nu fac obiectul restrângerii de activitate.

Andrei Vasilescu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.