28 de ani fara Nea Marin. „Sirul luminilor” in memoria lui Amza...

28 de ani fara Nea Marin. „Sirul luminilor” in memoria lui Amza Pellea, la a treia editie

1.078
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

BAILEŞTI.Autorităţile locale comemorează 28 de ani de la trecerea în nefiinţă a marelui actor Amza Pellea. Manifestarea principală constă într-un pelerinaj al candelelor aprinse, cu destinaţie finală casa memorială a marelui dispărut. În parcul central va fi dezvelită o troiţă în numele lui Amza, iar totul se va desfăşura sub ochii Oanei Pellea.

Cea de-a treia ediţie a “Şirului luminilor” din Băileşti, manifestare care îl comemorează pe Amza Pellea, se va desfăşura pe 12 decembrie.

“Este ziua în care se va evoca opera lui Amza, la troiţa din parcul Băileşti vor fi depuse coroane de societatea civilă, de autorităţile publice şi instituţiile statului, iar luminile din oraşul Băileşti vor fi aprinse de acele candele – şirul luminilor care vor merge spre casa memorială Amza Pellea”, spune primarul Băileştiului, Costel Pistriţu.

Oana Pellea, prezentă la manifestare

Pentru prima dată de la inaugurarea manifestării, va fi prezentă printre băileşteni, la “Şirul luminii”, fiica marelui dispărut, Oana Pellea. În Parcul Tineretului va fi dezvelită o troiţă, după care se va pleca spre casa memorială a actorului cu candele aprinse. O stea în oglindă a marelui actor va fi “dezvelită” acasă la nea Mărin, stea identică cu cea din Bucureşti, pe care actorul o are în “Walk of Fame” din Piaţa Timpului.

1 COMENTARIU

 1. #1
  0-day Member
  Data de inscriere
   05-01-2017
  Locatie
   克拉約瓦
  Mesaje
  1

  Pacat !! Un mare talent oltenesc. Constatam cu stupoare ca pe nimeni nu prea mai intereseaza de acesti fosti mari artisti ai zonei si nu numai.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.