A.B.A Jiu şi ISU Dolj şi-au dat mâna pentru prevenirea situaţiilor de...

A.B.A Jiu şi ISU Dolj şi-au dat mâna pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă

4.196
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Administraţia Bazinală de Apă Jiu a găzduit ieri, 7 februarie 2018, unul dintre cursurile de instruire a personalului cu atribuţii în domeniul situaţiilor de urgenţă din administraţia publică locală, activitate desfăşurată în această perioadă de către Centrul Zonal de Pregătire de Protecţie Civilă Craiova.

Reprezentanţii A.B.A. Jiu au dat curs invitaţiei colegilor de la ISU Dolj care, pentru atingerea obiectivelor şi o abordare cât mai aplicată a problematicii privind funcţiile  de sprijin şi colaborarea între instituţii pentru eficientizarea în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă, au dorit să arate şefilor centrelor operative de la comune cum arată dotarea unui Centru de Intervenţie Rapidă de la “Ape”. Mai exact, personalul A.B.A Jiu  a prezentat invitaţilor echipamentele aflate în dotarea instituţiei pentru prevenirea inundaţiilor şi riscurilor asociate, intervenţii la poluări accidentale.  CIR-ul A.B.A Jiu la nivelul judeţului Dolj este amplasat în punct-cheie, astfel încât echipele de intervenţie să se poată deplasa la locul unui eveniment în decurs de o oră şi jumătate – timp de reacţie „bun”.

Centrul de Intervenție Rapidă a A.B.A Jiu a fost  dotat cu materiale / mijloace pentru intervenția în Situații de urgență generate de inundații și poluari accidentale, dintre acestea amintind: diguri gonflabile, mașini de umplut saci, pontoane cu motor, palplanșe metalice, palpanșe metalice și dispozitiv de bătut palplanșe, tractoare cu remorcă, sisteme de iluminat pe timp de noapte, motostivuitor, laborator mobil, trailere poluare, sistem raclaj, sistem river cât pentru măsurare viteză / debit etc. Investiţia aceasta a fost posibilă prin proiectul WATMAN – Sistem informational pentru managementul integrat al apelor – etapa I” ,Axa Prioritară 5 – “Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc”, Domeniu major de intervenţie 1 – „Protecţia împotriva inundaţiilor”.

Cu acest prilej a fost explicat de către şeful CIR modul de intervenţie şi folosirea fiecărui material/mijloc aflat în dotare. Astfel, reprezentanţii primăriilor aflaţi ieri la sediul CIR al A.B.A Jiu au putut afla detalii despre creşterea capacităţii de intervenţie în caz de calamităţi naturale, sistemele decizionale modernizate pentru acţiunile operative din timpul şi după producerea inundaţiilor; Optimizarea controlului în coordonarea exploatării construcţiilor hidrotehnice; date hidrologice îmbunătăţite şi integrate prin colectarea de mai multe date în secţiunile de râu unde nu există în acest moment staţii hidrologice; prognoza mai precisă a viiturilor şi a poluărilor într-o perioadă scurtă de timp, prin folosirea datelor colectate.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.