Actualitate / Ministrul Economiei vrea să aducă investitori în Craiova

Actualitate / Ministrul Economiei vrea să aducă investitori în Craiova

312
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Daniel Chiţoiu, ministrul Economiei,Comerţului şi Mediului de Afaceri, a fost prezent ieri, 22 iunie, la Craiova pentru depunerea jurământului primarului Lia Olguţa Vasilescu.

 

Chiţoiu a început vizita la Craiova prin participarea la seminarul “Strategii de dezvoltare a parteneriatului dintre mediul universitar şi cel socio-economic”, organizat de Universitatea din Craiova. Acesta a declarat în Sala Albastră a instituţiei că economia românească trebuie promovată, iar în acest sens este posibil ca de anul viitor firmele care investesc în cercetare-inovare să beneficieze de deductibilitate fiscală de la 50% până la 100%.

De asemenea, ministrul a punctat şi faptul că stagiile de practică pentru studenţi şi chiar pentru elevi vor fi obligatorii, tocmai pentru a crea profesionişti în diverse domenii.

La depunerea jurământului de primar al social-democratei Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Economiei a ţinut să felicite noul edil-şef al Craiovei şi a promis o nouă perspectivă economică pentru oraş. ”Vom aduce investitori români şi străini în Craiova pentru a dezvolta afaceri şi industrie, tocmai pentru că resursa umană este pregătită profesional în domeniile în care această zonă a excelat”, a completat Chiţoiu.

Ministrul Economiei nu a precizat, însă, când va demara negocierile pentru aducerea investitiorilor în Craiova.

Ştefania Bătrînca

 Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.