Poiana Mare: Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie

Poiana Mare: Acuzaţii grave la Spitalul de Psihiatrie

3.226
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare stă pe un butoi de pulbere după ce un grup de angajaţi, în frunte cu fostul director de îngrijiri medicale al unităţii sanitare, a lansat o serie de acuzaţii grave la adresa actualei conduceri. Printre altele, aceştia spun că banii pacienţilor sunt utilizaţi pentru a acoperi lipsurile din spital şi, mai mult decât atât, asupra salariaţilor s-au făcut presiuni atunci când şi-au manifestat intenţia de a adera la un alt sindicat decât la cele deja existente. În replică, directorul Verginia Daianu a negat toate acuzaţiile susţinând că sunt doar atacuri nefondate care nu au nici o legătură cu realitatea.       

Fosta directoare de îngrijiri medicale a Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare, Veronica Tomescu, susţine că banii din pensiile pacienţilor cu afecţiuni psihice ar fi utilizaţi, fără acordul acestora, pentru achiziţionarea de materiale dezinfectante şi produse pentru curăţenie. Cadrul medical afirmă că la nivelul Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare există un întreg mecanism prin intermediul căruia pacienţii ar fi văduviţi de banii ce li se cuvin. De parcă acest lucru nu ar fi de ajuns, acuzaţiile nu se opresc aici.

„Nu avem un buget corespunzător, şi asta pentru că nu a negociat cum trebuia (n.r. – managerul Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare). Noi prestăm servicii medicale de aproximativ 14-15 miliarde de lei vechi pe lună. Dumneaei a negociat un contract sub această sumă, de cel mult 11 miliarde de lei vechi. E firesc să nu-i ajungă banii pentru hrană, pentru medicamente, pentru materiale de curăţenie, dezinfectante. Atunci, ca să menţină cât de cât spitalul pe linia de plutire – ca şi igienă vorbesc -, foloseşte pensiile pacienţiilor prin asistenţii-şefi cumpărând diverse materiale de curăţenie şi dezinfectante. Dar şi aici este o problemă, pentru că în unităţile sanitare trebuie să folosim aceste materiale care au avizul Ministerului Sănătăţii. Pe când la noi nu se mai ştie de unde le cumpără, cum le cumpără. Miroase a parfum. În mod normal într-o unitate spitalicească trebuie să miroasă a cloramină, a clor, a dezinfectant”, a mărturisit Veronica Tomescu.

Sursa: www.cvlpress.ro



2 COMENTARII

  1. #1
    Spammer
    Data de inscriere
     25-03-2008
    Locatie
     CRAIOVA
    Mesaje
    2244

    nebuni…printre …nebuni!

  2. #2
    Junior
    Data de inscriere
     12-12-2012
    Mesaje
    77

    ca la nebuni…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.