Alexandru Atanasiu pe scena Filamonicii “Oltenia”

Alexandru Atanasiu pe scena Filamonicii “Oltenia”

616
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Filarmonica “Oltenia” găzduieşte vineri, începând cu ora 19.00, un concert în cadrul căruia îşi dă concursul orchestra simfonică a instituţiei de cultură, alături de percuţionistul Alexandru Anastasiu la vidrafon, sub bagheta dirijorului Ayyub Guliyev din Azerbaidjan.

Iubitorii de muzică simfonică vor putea asculta: Uzeyir Hadjibeyli: Uvertura operei “Keroglu” (primă audiţie), Ney Rosauro: Concertul pentru vibrafon şi orchestră, Georges Bizet: “Carmen” (Suita I), Georges Bizet: “L’Arlésienne” (Prélude, Minuet, Adagietto din Suita I, Farandole din Suita a II-a), Camille Saint-Saëns: Bacchanale (actul III) din opera “Samson et Dalila”. Preţul unui bilet este de 15 lei şi  8 lei pentru elevi, studenţi sau pensionari.

Alexandru Atanasiu:

Percuţionistul Alexandru Anastasiu a activat în orchestre simfonice, grupuri de muzică de cameră, ansamblul GAME, iar ca solist a performat concerte ce s-au bucurat de aprecierea publicului şi a criticii. Alexandru a dobândit o pasiune specială pentru vibrafon, dedicându-se studiului aprofundat al acestui instrument de percuţie. În anul 1999 accede în semifinala Concursului Internaţional de Vibrafon de la Clermont-Ferrand. Doi ani mai târziu(2001), câştigă Bursa Yamaha pentru instrumente de percuţie. Alexandru a cântat în Orchestra Filarmonicii din Giurgiu, Operei Naţionale Bucureşti şi a colaborat cu Orchestra de Cameră Radio, actualmente fiind membru al Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti, ansamblu în cadrul căruia a participat la patru ediţii ale Festivalului Internaţional George Enescu. Pregătirea sa profesională şi capacitatea de înţelegere a muzicii au fost doar două dintre motivele pentru care a fost invitat ca membru al juriului în importante competiţii,  (Concursul Naţional de Percuţie – Bucureşti 2003, Concursul “Mihail Jora” – Bucureşti, 2001). Alexandru Anastasiu este licenţiat al Universităţii Naţională de Muzică din Bucureşti, promoţia 2000,iar în anul 2002 obţine diploma de Master în interpretare muzicală, la aceeaşi Universitate. Performanţa sa muzicală îl plasează drept cel mai bun percuţionist din seria sa.