Ambasada SUA şi CCD Dolj inaugurează un program de învăţare a limbii...

Ambasada SUA şi CCD Dolj inaugurează un program de învăţare a limbii engleze pentru liceeni

533
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Ambasada S.U.A. la Bucureşti şi Casa Corpului Didactic (CCD) Dolj organizează miercuri, 27 martie 2013, ora 16:00, în Amfiteatrul Inspectoratului Şcolar (I.S.J.) Dolj, ceremonia de inaugurare a English Access Microscholarship Program, un program de învăţare a limbii engleze pe care Ambasada S.U.A. îl organizează la Craiova, în parteneriat cu Casa Corpului Didactic (C.C.D.) Dolj.

English Access Microscholarship Program este sponsorizat de Departamentul de Stat al S.U.A. şi se desfăşoară în peste 85 de ţări. Programul Access Craiova este primul de acest tip în România.
Ceremonia se organizează cu scopul de a înmâna certificate de participare şi de a-i felicita pe cei 20 de elevi de la licee din Craiova care au fost selectaţi, prin competiţie, să facă parte din acest program, care se va desfăşura până în decembrie 2014.
Programul Access, început în februarie anul acesta, se va desfăşura timp de 60 de săptămâni, de-a lungul a doi ani şcolari. Orele de limba engleză, câte 6 pe săptămână (programul trebuie să cuprindă un minim de 360 de ore), vor avea loc în afara programului şcolar al elevilor. Nu se vor ţine cursuri în timpul vacanţelor şcolare. Cursurile sunt găzduite de Casa Corpului Didactic şi de American Corner Craiova, care funcţionează la Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”.
Pe lângă cursurile de engleză, programul Access va cuprinde şi participarea la acţiuni civice, întâlniri cu diplomaţi americani, cu bursieri Fulbright români şi americani, cu foşti şi actuali participanţi la programele de schimb cultural-educaţional şi profesional ale guvernului american.
În cadrul Access Program, se va organiza şi o şcoală de vară de trei zile, unde elevii vor putea practica intensiv comunicarea în limba engleză printr-o diversitate de activităţi. Elevii vor avea posibilitatea să candideze şi la alte programe ale Ambasadei, dacă sunt interesaţi.
La eveniment vor participa doamna Edwina Sagitto, ataşat cultural la Ambasada S.U.A. Bucureşti, doamna Inspector General la Ministerul Educaţiei Naţionale, prof. dr. Anca Mariana Pegulescu, domnul Inspector Şcolar General al I.S.J. Dolj, prof. Georgică Bercea Florea, domnul Inspector Şcolar General Adjunct al I.S.J. Dolj, prof. Nicuşor Cotescu, doamna Inspector Şcolar General Adjunct al I.S.J. Dolj , prof. dr. Luminiţa Cristina Popescu şi domnul Director al C.C.D. Dolj, prof. Vasile Ştefan.

Mai multe informaţii despre English Access Microscholarship Program puteţi găsi la http://exchanges.state.gov/non-us/program/english-access-microscholarship-program

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.